Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Csavarhúzóval sebesítette meg szomszédját egy férfi

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. június 26. - 15:18

Egy 65 éves férfi késő este zárat szerelt ismerősénél, a zaj pedig feldühítette egy emelettel arrébb lakó haragosát, aki csavarhúzóval esett neki.

Az ugyeszseg.hu szerint, 2019. november 04-én a vádlottat egy ismerőse megkérte arra, hogy szerelje meg a XIII. kerületi lakásának rácsos ajtaján az elromlott zárat. A rácsos ajtó a körfolyosóra nyílt. A vádlott elvállalta a feladatot, így együtt felmentek a nő lakásába, majd – miután alkoholt fogyasztottak – már a késő esti órákban, egy csavarhúzóval hozzákezdett az ajtózár megjavításához.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A rácsos ajtó a szerelés közben több alkalommal nekicsapódott a szomszédos lakás ablaka alatt futó gázcsőhöz, ami jelentős zajt okozott. Mivel az ott lakó házaspárt zavarta a zaj, a feleség kiment a körfolyosóra, és a szomszédnőjén számon kérte, hogy miért éjszaka szerelteti a zárat, mivel a zaj miatt nem tudnak pihenni.

A láthatóan ittas vádlott a számonkérésen felháborodva, azonnal megindult a nő felé, miközben trágár, kötekedő szavakkal illette. A nő a támadó fellépéstől megijedt, visszament a lakásába és elmondta a férjének, hogy mi történt.

Ekkor a férfi is kiment a körfolyosóra, és szóvá tette a vádlottnak, hogy milyen hangnemben beszélt a feleségével. Egyúttal ő is felszólította őket, hogy hagyják abba az éjszakai zajkeltést. A vádlott az ismételt számonkérésen felháborodott, és dühében a zárszerelés miatt a kezében tartott csavarhúzóval hirtelen, alulról felfelé irányuló, célirányos mozdulattal, a tőle körülbelül fél méterre álló sértett nyaka irányába szúrt. A sértett még időben észlelte a vádlott mozdulatát, így reflexből hátrahajolt, így ki tudott térni a szúrás elől, azonban a csavarhúzó ennek ellenére is elérte a nyakát.

A szúrás a férfinak – a kitérés miatt – könnyebb sérülést okozott, tekintettel azonban a bántalmazás eszközére, erejére, a támadott testtájékra, a súlyosabb, életveszélyes sérülés reális veszélye fennállt. Amennyiben a sértettnek nem sikerült volna kitérnie a szúró mozdulat elől, úgy a szúrás áthatolhatott volna a gégén.

A vádlott a cselekmény elkövetése után a csavarhúzót a kabátzsebébe tette, majd az ismerős nőjével együtt elhagyták a helyszínt. A vádlott a csavarhúzót útközben eldobta.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.