Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

Újabb kórházat vásárolt meg Csányi Sándor

MTI/Kovács Tamás
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 1. - 09:38

Tovább erősített az egyik leggazdagabb magyar milliárdos, felvásárolta ugyanis többek között a legsúlyosabb gerincbetegeket ellátó kórházat is.

A Budai Egészségközpont alapítója kiszállt a tulajdonosi körből, az OTP vezér cége, a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. részesedése 100 százalékra nőtt – olvasható a Népszava beszámolójában.

Soron kívül AI: közel egymillió dollárba kerül egy algoritmus létrehozása

Javában zajlik az új kórháztömb építése és annak a finanszírozásába már nem tudok beszállni, ezért úgy gondoltam, egyszerűsítem a dolgokat és eladom a tulajdonrészemet” – magyarázta döntését Varga Péter Pál gerincsebész, az intézmény alapító tulajdonosa, vezetője. A szakember hangsúlyozta, hogy a tulajdonosi szerkezet változása nem érinti a betegellátást.

A Budai Egészségközpontot (BEK) nem csupán magánegészségügyi szolgáltatásokat nyújt: a Királyhágó utcai központi kórházban közfinanszírozással látják el és operálják mintegy 16 éve a legsúlyosabb gerincbetegeket.

Ez a tevékenység is zavartalanul működik, továbbra is Varga Péter Pál kezében marad  az intézmény vezetése, menedzsmentjének irányítása.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mekkora összegért cserélt gazdát „életműve”, Varga Péter Pál azt válaszolta: ez üzleti titok, de annyit elárult, hogy milliárdos tételről van szó.

Mint mondta, a pénz jó helyre kerül, hiszen ennek egy részéből finanszírozza majd Kunffy Lajos festőművész kissé elhanyagolt, somogyi emlékmúzeumának felújítását, amivel immár két éve aktívan foglalkozik. Az emlékmúzeumban dokumentációs műhelyt is kialakítanak, amely a Somogyhoz kötődő művészek életútjának és tevékenységének tanulmányozását segíti majd.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.