Dollár
432,50 Ft
Euró
420,54 Ft
Font
470,25 Ft
Bitcoin
19,424 $

Csányi Sándor: Lehet, hogy be kellene zárni a B-közepet

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond, miután átvette "a hazai tõkepiac fejlesztéséért" a tõzsde igazgatósága által adományozott életmûdíjat Patai Mihálytól, a Budapesti Értéktõzsde (BÉT) elnökétõl az OTP Bank részvényeinek tõzsdei szereplése 25. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az V. kerületi Bank Centerben 2020. október 7-én. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2021. november 12. - 12:37

Csányi Sándor arról is beszélt, hogy megvenné a Lidlt, ha a lánc el akarná adni az egész hálózatát.

Csányi Sándor úgy véli, hogy a hitelezési moratóriumnál nagy hiba volt, hogy nem rászorultsági alapon lehetett belépni abba, hanem mindenki automatikusan bekerült – az OTP Bank vezérigazgatója minderről a Portfoliónak adott interjújában beszélt. 

Soron kívül Kormányinfó: erre számíthatnak az önkormányzatok a hatalmas áremelkedéssel

Az üzletemben úgy látja: egyre többen ismerik fel, hogy az állam nem képes önállóan megoldani az egészségügyi ellátást, és egyre nő az igény a jól működő magánegészségügyre – ezért is fektetett be ebbe a szektorba – foglalta össze a Napi.hu.

Csányi Sándornak már 2000 óta vannak mezőgazdasági és élelmiszeripari befektetései, a fejlesztések pedig folyamatosak. Az üzletemben egyetlen dolgot sajnál, mégpedig, hogy nincs saját kiskereskedelmi lánca.

Elárulta: ha a Lidl el kívánná adni a teljes hálózatát, abba befektetne, de egy kisebb vagy új hálózatban, melyet a nulláról kell felépíteni, nem lát fantáziát.

Csányi Sándort a labdarúgással kapcsolatosan is kérdezték: elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sikeresen megegyezett Marco Rossival, és az olasz szakember 2025-ig marad a válogatott szövetségi kapitánya. 

A szurkolói rendbontásokat elítéli: elszomorítónak találja, hogy néhány tíz, száz drukker miatt válnak zártkapussá a mérkőzések. 

Mivel a rasszista és egyéb kirekesztő magatartással szemben zéró tolerancia van érvényben, így meg kell találni a módját annak, hogy az így viselkedő embereket távol tartsuk a stadionoktól. Annak érdekében, hogy a rendbontókat örökre eltilthassák a meccsek látogatásától, az adatvédelmi biztossal is egyeztetett.

Amíg erre nem sikerül megoldást találni, felmerül, hogy esetleg be kellene zárni a B-közepet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.