Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

Csaló SMS-eket küldenek a Magyar Vöröskereszt nevében, ezeket nem szabad megnyitni

Fotó: A Máltai Szeretetszolgálat autójába pakolnak a Béres Gyógyszergyár adományából a Katolikus Karitász Országos Központjában 2021. december 10-én. A koronavírus-járvány alatt ötödik alkalommal tett felajánlást, a mintegy 32 millió forint értékű adományt az NHKT-n keresztül a Katolikus Karitász, a Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Máltai Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet, valamint a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak. MTI/Soós Lajos
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Csalók próbálnak SMS-ben pénzt kérni a potencális áldozatoktól, méghozzá a Magyar Vöröskereszt nevére hivatkozva.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) és a Vöröskereszt közölte szerdán, hogy lakossági bejelentés alapján szereztek tudomást az incidensről, melyben a csalók SMS-ben próbálnak pénzt kérni az érintettektől, miközben a voroskereszt.info, illetve a voroskereszt.eu oldalakra próbálják irányítani a felhasználókat.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A vöröskereszt azt kéri, senki ne nyissa meg ezeket az oldalakat, és ne is adják meg a személyes adataikat ezeken a felületeken, mivel egyáltalán nem tartoznak a Vöröskereszthez, ezt megtévesztés céljából használják – derül ki a Blikk cikkéből.

Megpróbáltak átjutni a határon, kövekkel dobálták meg a rendőröket, majd elmenekültek

Azt is hozzátették, hogy a Magyar Vöröskereszt ilyen jellegű adománygyűjtést nem folytat, bármilyen témájú, általuk szervezett valós gyűjtőakcióról minden esetben a hivatalos weboldalukon és közösségimédia-felületeiken, vagy a média további csatornáin keresztül értesítik a lakosságot. Továbbá kihangsúlyozták, hogy a szükséges jogi lépéseket már megtették az ügyben.