Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

Csalódottak a siófokiak, a bajnokság lezárásával a BL-indulást is elbukták

Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A Magyar Kézilabda Szövetség a tegnapi nap folyamán hozta meg a hivatalos döntést a maga sürgősségi elnökségi ülésén, miszerint az idei bajnokságot lezártnak tekintik a COVID-19 járvány miatt és nem avatnak bajnokot, továbbá a tavalyi helyezések alapján indulhatnak a csapatok a Bajnokok Ligájában.

Ez a döntés a Siófok női kézilabda csapatát érinti a legsúlyosabban, ugyanis a második helyen álltak az idei kiírásban. A Siófok idén fantasztikus szezont ment, a Győrt és a Ferencvárost is megverték, és nagy esélyük volt a BL indulásra. Így, hogy törölték a bajnokságot, a jelenleg harmadik helyen álló FTC-Cargo Hungaria mehet a BL-be helyettük.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A csapat egy rövid közleményben reagált a döntésre, amelyben kifejezték megdöbbenésüket és jelezték, hogy egy hivatalos közleményt is kiadnak az elkövetkező napokban. A csapat két játékosa, Nerea Pena és Szikora Melinda is reagált a döntésre, előbbi egy Facebook-videóüzenetben osztotta meg a gondolatait:

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen videót kell készítenem, de úgy érzem, mégis meg kell tennem. Először is, nagyon boldog vagyok, hogy a szövetség lemondta a bajnokságot, mert az egészség az első. Ugyanakkor szomorú is vagyok, mert a döntés egyáltalán nem igazságos a számunkra, nem fair hét-nyolc hónap munkáját a kukába dobni. Szavakkal nehéz leírni, milyen érzések keringenek most bennem, mivel úgy tűnik, hiábavaló volt az erőfeszítés”.

A Győri ETO elnöke, Bartha Csaba elárulta, hogy a tárgyalások során a Győr, a Siófok, a Veszprém, a Szeged és a Komló küzdött azért, hogy várjanak még a döntés meghozatalával, és próbáljanak megoldást találni a bajnokság befejezésére, de a többi klub ebben nem volt partner, és a lezárást szorgalmazták.

https://www.facebook.com/siofokkchivatalos/photos/a.395549747195608/2836367813113777