Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Csalódott, de egyben büszke is csapatára a franciák játékosa

MTI/EPA/Noushad Thekkayil
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Raphael Varane válogatottja kitartását méltatta, Franciaország egy pillanatra sem adta fel.

Varane négy évvel ezelőtt már megtapasztalhatta, milyen világbajnoki címet ünnepelni, most azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A védő az elsők között volt, aki nyilatkozott az Argentína elleni döntőt követően – írja a 90min.com.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

A finálé 75. percéig egy pillanatra sem látszott, hogy Franciaország vissza tudna jönni a mérkőzésbe, azonban egy tizenegyes mindent megváltoztatott, Mbappé pedig miután értékesítette, másodpercekkel később már az egyenlítést is megszerezte.

A hosszabbításban aztán ismét gólváltás következett, Franciaország másodszorra is hátrányból állt fel. Minden erőfeszítésük ellenére azonban végül alulmaradtak a büntetőpárbajban, mivel Kingsley Coman és Aurélien Tchouaméni is kihagyta a tizenegyesét.

“Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, mindent beleadtunk. Rengeteg akadállyal kellett szembenéznünk a torna során, de soha sem adtunk fel. Emelt fővel távozunk, nagyon büszke vagyok erre a csapatra, és arra is, hogy franciák vagyunk” – mondta a döntő után Varane.

“Nyomtuk és hittünk benne a végéig. Majdnem megfordítottuk a meccset, ami nem indult jól, egy órán keresztül nem voltunk benne a játékban. Volt azonban mentális erő a csapatban, ez tette lehetővé, hogy visszajöjjünk. Csalódottak vagyunk, de büszkék is.”