Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Egy biztonsági őr orvosnak adta ki magát, majd megműtött egy nőt, aki később életét vesztette

Fotó: Unsplash/Bermix Studio
not image

Borbély Fanni

2021. június 7. - 15:25

A rendőrség közleménye szerint meghalt egy nő, miután egy pakisztáni kórház volt biztonsági őre orvosnak adta ki magát, és műtétet hajtott végre rajta.

A 80 éves Shameema Begum vasárnap hunyt el, két héttel azután, hogy Muhammad Waheed Butt megpróbálta ellátni a hátán lévő sebet a keleti Lahore város egyik állami kórházában.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

“Nem tudunk lépést tartani azzal, hogy minden orvos és mindenki mit csinál folyamatosan. Ez egy nagy kórház”

– magyarázta a lahori Mayo kórház egyik, magát megnevezni nem kívánó közigazgatási tisztviselője.

Azt is elmondta, hogy nem világos, milyen típusú műtétet végzett a szélhámos a műtőben, ahol egyébként egy szakképzett technikus is jelen volt. A pakisztáni közkórházak, ahol a betegeknek némi pénzt kell fizetniük a kezelésért, gyakran nem hatékonyak, sőt, inkább kaotikusak.

Begum családja kifizette Buttnak a műtétet, valamint két további otthoni látogatást, hogy újrakötözzék a sebét. Amikor azonban a vérzés és a fájdalom súlyosbodott, a családja visszavitte a kórházba, ahol rájöttek, mi történt. A holttestét megőrizték a boncolásra, hogy kiderüljön, halálát az elrontott műtét szövődményei okozták-e.

“Az őr ellen vádat emeltek, és jelenleg is őrizetben van. Butt a múltban is orvosnak adta ki magát, és más betegeknél is tett házi látogatásokat”

– mondta az AFP-nek Ali Safdar, a lahori rendőrség szóvivője.

A Mayo kórház munkatársai szerint Buttot két évvel ezelőtt kirúgták, mert pénzt próbált kicsalni a betegektől. Az RFI szerint májusban letartóztattak egy férfit, aki a Lahore-i Általános Kórházban orvosnak adta ki magát, és pénzt zsarolt ki a sebészeti osztályon fekvő betegektől.

Majd 2016-ban kiderült, hogy egy magát idegsebésznek kiadó nő nyolc hónapon át végzett műtéteket képzett orvosok mellett a Lahore-i Szolgáltató Kórházban, Pakisztán második legnagyobb egészségügyi intézményében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.