Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Minden idők egyik legnagyobb drogszállítmányát fülelték le a Csalagútban

Fotó: Mehaniq / Twenty20

Czinder Tímea

2022. június 23. - 05:26

A narkotikumokkal az Egyesült Királyság utcáit akarták elárasztani, a hatóságok pedig jelentős haszontól fosztották meg a felelős bűnözői csoportot.

Minden idők egyik legnagyobb kábítószerszállítmányát foglalta le a rendőrség, miután 200 kilogramm kokaint és heroint találtak egy furgon falpaneljei közé rejtve a Csalagútban. A drogot az Egyesült Királyság területére próbálták átjuttatni, amikor a francia határőrség tisztjei a jármű átvizsgálása során megtalálták.

Soron kívül Továbbra sincsenek biztonságban az autópályák energiaelnyelői

Két férfit vettek őrizetbe, egy 68 éves belga és egy 60 éves holland állampolgárt, akiket A osztályú kábítószer behozatalával vádolnak. Az ügyben az Országos Bűnüldözési Ügynökség (NCA) folytat vizsgálatot. A drogok értékét 17,5 millió fontra, azaz több mint 8 milliárd forintra becsülték – számolt be a Metro.

„Ez az eset jól mutatja, hogy a Határőrség és a rendfenntartó kollégáink éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy az ellátási láncok felszámolásával szétverjék a kábítószer-bandák üzleti modelljét”

– nyilatkozott Kit Malthouse drogellenes miniszter.

Hozzátette, a kábítószerek rengeteg áldozatot követelnek, ezért egy tízéves stratégia fekteti le azokat a lépéseket, amelyeket a hatóságoknak meg kell tennie, hogy az kábítószerellátás felszámolásával az utcák biztonságosabbá váljanak, a függőségben szenvedők pedig segítséget kapjanak.

Ian Hanson, az Európai Határőrség igazgatója kiemelkedő munkának nevezte a rajtaütést, amely megakadályozta, hogy a 17,5 millió font értékű kábítószer elárassza Nagy-Britannia utcáit, és további károkat okozzon a közösségnek.

„Ez és más hasonló lefoglalások azt az egyértelmű üzenetet küldik mindenkinek, aki azt fontolgatja, hogy illegális kábítószert csempész be az országba, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk, és készen állunk a kábítószer-ellátási láncok felszámolására.”

Mark Howes, az NCA részlegének parancsnoka hozzátette, „az Egyesült Királyság utcáira szánt drogok függőséget, erőszakot és kizsákmányolást szültek volna”, a felelős bűnözői csoportot pedig jelentős haszontól fosztották meg a hatóságok a lefoglalással.