Megelőzte egy statisztikában Cristiano Ronaldo Lionel Messit

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid (b) és Lionel Messi, a Barcelona játékosa a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2016. április 2-i mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. (MTI/EPA/Alejandro García)
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 22. - 11:22

Az elmúlt évtized Lionel Messi és Cristiano Ronaldo párharcáról szólt, minden túlzás nélkül a történelem két legjobb futballistája volt a 10-es évek sztárjai.

A legendás páros pedig éppen ezért a világ legjobb kereső két futballistája, ám az első hely tekintetében most változás történt: Cristiano Ronaldo a Forbes listája szerint megelőzte Lionel Messit, így ő már a legtöbb pénzt bezsákoló labdarúgó.

Mint a Goal is arról beszámolt, a 2021/22-es szezon során Cristiano Ronaldo 125 millió dollárnyi adózás előtti bevételt fog elérni, ebből 70 millió dollár csak a Manchester Unitednál keresett fizetése és bónuszai lesznek.

Lionel Messi sem panaszkodhat ugyanakkor, a Paris Saint-Germainnél ugyanis, szintén fizetéssel és bónuszokkal 110 millió euró lehet a bevétele, szintén adózás előtt. Két csapattársa, Neymar és Kylian Mbappé foglalják el a 3. és 4. helyet a Forbes listáján.

A top ötbe még Mohammed Szalah, a Liverpool sztárja fért 41 millió dollárral, akit Robert Lewandowski (35 millió dollár), Andres Iniesta (35 millió dollár), Paul Pogba (34 millió dollár), Gareth Bale (32 millió dollár) és Eden Hazard (29 millió dollár) követ.

Cristiano Ronaldo bevételeinek egy jelentős része, mintegy 55 millió dollár csak a szponzori megállapodásaiból fog befolyni, amely e tekintetben a világ egyik legjobb fizetett sportolójává teszi, kevés sportolónak fizetnek ennyit szponzorok.

Mindössze Roger Federer (90 millió dollár), LeBron James (65 millió dollár) és Tiger Woods (60 millió dollár) azok, akik a szponzori megállapodásaik révén még több pénzt tudnak bezsebelni.