Cristiano Ronaldo a magyarok elleni meccs előtt üzent

Fotó: Twitter/ Portugal
not image

Hujber Dávid

2021.június.11 - 11:21

A portugál klasszis azt mondja, hogy ugyanolyan motivált, vagy még motiváltabb, mint a bemutatkozásakor volt.

Kezdődik az Európa-bajnokság, amit sok millió néző vár, és szerencsére nézők is lehetnek a helyszíneken. Magyarország minden eddiginél jobban érintett, hiszen nemcsak rendezőhelyszín vagyunk, hanem a válogatottunk is kijutott a tornára.

Ez azonban egy nagyon kemény menetnek ígérkezik, mivel a „halálcsoportba” kerültünk a franciákkal, a németekkel és a portugálokkal. Nem mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra, de talán pontosan ez adja meg az erőt.

A Mundo Deportivo a cikkében arról ír, hogy Ronaldo elmondása szerint ugyanolyan motivált, vagy még motiváltabb, mint 2004-ben volt, amikor bemutatkozhatott a válogatottban. A 36 éves portugál világsztár a 2004-es Eb-n debütált, és 2016-ban a győztes csapat tagja volt.

A Portugál Labdarúgó Szövetségnek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az idei Európa-bajnokság olyan számára, mintha az csak első lenne. A Juventus sztárja azonban nem fog ígérgetni, nem mondja azt, hogy újra nyerni fognak, és még csak jóslatokba sem bocsátkozik.

Ugyanakkor világossá tette, hogy minden mérkőzésen úgy lépnek pályára, hogy nyerni akarnak. A fő cél a cím megvédése, amit egy döntő előzne meg július 11-én a Wembleyben. A madeirai elismeri, magasak az elvárások, tekintettel az elmúlt évek sikereire, de készen áll a harcra.

Nem várt kérdés adódhat a Real Madridnál Ancelotti körül

Portugália minden idők legjobb góllövője nem tart attól, hogy mi vár rá a „halálcsoportban”. Minden ellenfelét tiszteli, és nem tesz közöttük különbséget. „Nincsenek könnyű meccsek.” – emelte ki a nyilatkozatában.

Portugália június 15-én nyit Budapesten Magyarország ellen, ami egyik fél számára sem lesz egy könnyű menet. Közben Ronaldo már 104 gólnál jár a válogatottban, amit 175 mérkőzésen hozott össze.