Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Covid-mintavételi pontot törtek fel Debrecenben, olasz férfiak is érintettek

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség látókörébe került két olasz férfi és egy debreceni társuk, akiket a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A bejelentés 2021. október 31-én reggel érkezett a rendőrségre arról, hogy előző este valaki feltört egy COVID mintavételi pontot Debrecenben, a Péterfia utcán. A helyi nyomozók minden részletre kiterjedő szemlét, adatgyűjtést és tanúkutatást hajtottak végre. Munkájuk pár nap alatt meghozta az eredményt. Látókörükbe került két olasz férfi és egy debreceni társuk, akiket a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A nyomozás adatai szerint mindenkinek külön szerepe volt a trióban. A 48 éves magyar férfi egy autót biztosított társainak az elkövetéshez, az egyik olasz a sofőr volt, a másik külföldi pedig feltörte a mintavételi pont ajtaját, majd elvitte a pénzkazettát.

A nyomozók a magyar férfit, valamint az 58 éves sofőrt 2021. november 4-én elfogták Debrecenben, társukat pedig beazonosították. A gyanú szerint az olasz állampolgár elhagyta az országot, ezért a kézre kerítéséhez szükséges minden intézkedést megtettek a rendőrök. Az 57 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása 2022 májusában megtörtént.

Az 58 éves külföldit kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók és előterjesztést tettek a letartóztatására, amit az ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A 48 éves helyi férfi, valamint az 57 éves olasz állampolgár az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet. Mindhárman részletes beismerő vallomást tettek.

Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök lefoglaltak egy nagy értékű autót az egyik olasz férfitól.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást velük szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

(police.hu)