Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Covid-mentes Capri: tárt karokkal várja a turistákat a festői szépségű sziget

Fotó: Ellena McGuinness/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. május 12. - 15:47

Teljes biztonságot és Covid-mentes kikapcsolódást kínál a látogatóknak Capri szigete, ahol a teljes lakosság beoltásával készülnek a nyári turistaszezonra.

A GDP nagyjából 13 százalékáért az idegenforgalom felelős Olaszországban a kormány adatai szerint, így az Európában fokozatosan megnyíló üdülőparadicsomok komoly versenyéből a dél-európai ország sem maradhat ki

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

A Nápolyi-öbölben fekvő Capri szigete általában a tehetősebbek úticélja, ám idén a luxusszállodák és a szemet kápráztató kilátások helyett sokkal egyszerűbben kampányolnak a helyiek: minden szigetlakót beoltottak. 

A CNN tudósítása szerint Vincenzo De Luca, Campania régió kormányzója múlt héten bejelentette, hogy az oltási program csaknem lezárult, ezzel pedig “Covid-mentes” övezetnek nyilvánította a szigetet.

Több millió turista fogadására és arra készülünk, hogy megakadályozzuk őket abban, hogy Spanyolországba vagy Görögországba utazzanak

– mondta el De Luca szombaton, ezzel is a turizmusban folyó küzdelemre célozva. 

Marino Lembo, Capri polgármestere elmondta, hogy a 15 ezer lakos 80 százaléka már megkapta a koronavírus elleni védőoltás első dózisát. A hétvégéig ráadásul azokat az idegenforgalmi szektorban dolgozókat is beoltják, akik a szigeten kívül élnek, de rendszeresen Caprira utaznak. 

Nagyon erős az üzenet, amelyet az egész világ számára küldünk – mindenki teljes biztonságban van, aki hozzánk látogat

– mondta el Lembo. 

A koronavírus-járvány a világ minden táját megviselte az idegenforgalmi szektort, Caprin 2020-ban 70 százalékos visszaesést tapasztaltak. Abban bíznak azonban a helyiek, hogy a látványosságokban gazdag, festői szépségű és nagyszerű kikapcsolódást kínáló szigetre hamar visszatérnek a látogatók. 

Nem Capri az egyetlen olasz sziget azonban, amelyik az oltási kampány fokozásával próbálja biztosítani a turizmus fellendülését a szezon előtt. A szintén a Nápolyi-szigetben fekvő Prodica, mely 2022-ig Olaszország kulturális fővárosa címét viseli, már teljesítette a teljes lakosság beoltását, és Ischia, az öböl másik szigete is hamatosan befejezi a saját programját.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.