Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

A covid-korlátozások enyhítése után nagyot ugrott az indonéz elnök népszerűsége

Fotó: Joko Widodo indonéz elnök sajtóértekezlete a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozóján az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 15-én. MTI/EPA/Hou Hvi Jung
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A vasárnap közzétett adatokból az is nyilvánvalóvá vált, hogy mindez három hónap alatt következett be, ugyanis 2022 szeptemberében még 62,6%-on állt az elnök pozitív megítélése.

A Lembaga Survei Indonesia (LSI) közvélemény-kutató cég legutóbbi felmérésének eredményei szerint Joko Widodo indonéz elnök népszerűsége az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett, 2023 elején pedig az eddigi legjobb eredményt, 76,2%-ot ért el.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A vasárnap közzétett adatokból az is nyilvánvalóvá vált, hogy mindez három hónap alatt következett be, ugyanis 2022 szeptemberében még 62,6%-on állt az elnök pozitív megítélése, amelynek kapcsán Dzsajadi Hanan, az LSI ügyvezető igazgatója is nyilatkozott.

Véleménye szerint ez a növekedés meglehetősen jelentősnek mondható, amely valószínűleg a járványügyi korlátozások enyhítésének és az üzemanyagárak csökkenésének köszönhető, hiszen ezek nagyon jó hatással vannak a gazdaságra – számolt be a South China Morning Post.

„Az a narratíva, hogy az indonéz gazdaság nehéz helyzetbe fog kerülni, különösen 2023-ban, valójában már tavaly év eleje óta jelen van”

– tette hozzá.

Widodo második és egyben utolsó hivatali ciklusát tölti, a következő választásokat pedig 2024 februárjában tartják. A felmérés alapján az emberek arra számítanak, hogy Ganjar Pranowo közép-jávai kormányzó kerül majd az elnöki székbe, de Prabowo Subianto védelmi miniszter és Anies Baswedan volt jakartai kormányzó egyaránt esélyesek.