A világ legjobbjának tartották, a Barcelona hatalmas pénzt fizetett érte, most eligazolhat

Fotó: Twitter/FC-Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.június.11 - 10:26

Philippe Coutinho jövője még mindig nem tisztázott, és nem lehet kizárni az esetleges távozását, amivel egy régóta tartó furcsa időszak zárulna le számukra a Barcelonával.

A közel 29 esztendős támadó középpályás 2018-ban a világ egyik legjobb játékosaként hagyta el a Liverpoolt, hogy a Barcelona játékosa legyen, de nem sokkal később már a Bayern Münchennél játszott kölcsönben.

Közel sem úgy alakultak a brazil válogatott dolgai, mint azt tervezte, és a sérülései sem segítették. Gyakorlatilag a megérkezése óta kérdéses a sorsa, és még mindig nem történt meg az a bizonyos áttörés, ami lehetővé tenné a biztos maradását.

Korábban szinte minden klub meg akarta szerezni a brazilt, mostanra azonban más a helyzet, nem lehet azt mondani, hogy nagyobbnál nagyobb ajánlatok futnak be érte. A Mundo Deportivo arról számolt be, hogy az Olympique de Marseille került képbe.

Brazil lapértesülések szerint az OM elnöke továbbra is nagyban szeret gondolkodni, és igazán komoly erősítéseket szeretne. A franciák a következő szezonban az Európa Ligában fognak játszani, és harcban lennének a Ligue 1 bajnoki címéért, amit idén nagy meglepetésre nem a PSG, hanem a Lille nyert meg.

Lewandowski kész elhagyni a Bayern Münchent, irány a Real Madrid?

Emiatt is álmodoznak most arról, hogy Coutinho csatlakozik hozzájuk, akinek még két éve van hátra a szerződéséből. A helyzet már csak amiatt is bonyolult, mivel sokat keres a sztárjátékos, és ez az összeg messze elmarad attól, mint amit az OM kínálni tudna.

Ennek ellenére nem adják fel, miközben Coutinho egyre közelebb kerül ahhoz, hogy hat hónappal a sérülése után újra pályára lépjen. Két operáción van túl, és már a felépülése utolsó szakaszában jár, amiből reményei szerint nem lesz több, és várhatóan hamarosan 100%-os állapotban várhatja a folytatást.