Egészen elképesztő magyarázattal kér pénzt magánrepülőre egy tévés lelkész

Fotó: Twitter/The Christian Post
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 27. - 22:10

Kenneth Copeland kifejezetten hírhedtnek számít a televangelisták világában a gátlástalansága és az őrült elméletei miatt.

Copeland most egy legutóbbi gondolatmenetében azért könyörgött pénzért a támogatóitól, hogy magánrepülőt tudjon vásárolni, amellyel ki tudja kerülni a legtöbb utazáshoz szükséges koronavírus-vakcina felvételét.

Copeland, aki Trumpnak a lelkészi tanácsadója is volt egy időben, ugyanis a kötelező oltást az „Ördög Jeleként” tartja számon – idézte a Huffington Post. Copeland már korábban is felvetett hasonló tematikát, az előző magánrepülőjére a „démonok elkerülése” végett volt szükség.

A telelelkész ugyanakkor kijelentette, hogy nem a védőoltással magával van gondja, hanem annak kötelező jellegével az utazásokra vonatkozóan. Mint fogalmazott, ő maga nem fogja beoltatni magát, a hívei pedig azt csinálnak, amit akarnak.

Copeland egyébként nem feltétlen van rászorulva egy újabb magánrepülőre, ugyanis már így is egy egész flottányi gépe, sőt, saját reptere is van. Korábban arra is panaszkodott, hogy azért is kell a magánopció, mert túl sok ember akar beszélni vele a kereskedelmi járatokon.

A lelkész felesége, Gloria Copeland egyébként még 2018-ban került a címlapokra egy hasonló gondolatmenettel, ő is teljes mértékben kikelt a vakcinák ellen, akkor az influenza elleni oltások hozták dühbe:

„Isten szava az egyetlen, amivel be kell oltanod magád. Azzal el lehet kerülni az influenzát, hogy azt mondod magadnak: sosem leszek influenzás, sosem leszek influeznás”