Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Copa América: „Messi minden idők legjobbja”

Fotó: Twitter/ Selección Argentina
not image

Hujber Dávid

2021. július 12. - 02:40

Az argentin csapattársakat is lenyűgözte Messi a Copa Américán, ahol végig meghatározó játékos volt, és ugyan a döntőben nem sikerült beköszönnie, már a puszta jelenlétével sokat tett hozzá a játékhoz.

Argentínában nemzeti ünnepe van, miután a válogatott megnyerte a Copa Américát, ráadásul közel 30 év után, és Brazília ellen. Ennél szebb győzelmet el sem képzelhettek volna maguknak, miközben Messi is pályán volt.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

A mindent eldöntő egyetlen találatot Di Maria szerezte, aki hálás azért, hogy ott lehetett a fináléban, és ilyen nagy lehetőséghez juthatott. Hirtelen nem is tudott sok mindent mondani, annyira boldog volt, dolgozott benne az adrenalin.

„Ez felejthetetlen lesz.” – idézte Di Mariát a mérkőzést követően a Goal. „Messi köszönetet mondott nekem, és ugyanazt tettem én is vele.” – folytatta az érzelmes rövidebb interjúját a Real Madrid korábbi játékosa.

„Azt mondta nekem, hogy ez az én döntőm volt, ami egy visszavágó a korábbi döntőért, amin nem játszhattam. Ma így kellett lennie, és így is lett.” – tette hozzá a PSG sztárja, aki szintén rettentő boldog a Copa América megnyerése után.

„Boldog vagyok a lányaim, a feleségem és a szüleim miatt, valamint az összes ember miatt, akik támogatnak bennünket, és az összes ‘őrült’ emberért, akik eljöttek ide.” – mondta a „maroknyi” nézőről, akik ott lehettek a stadionban, és mindent beleadtak, hogy tizenegyedik emberként támogassák a csapatukat.

„Hamarosan jön a világbajnokság, és ez hatalmas lökést ad.” A csapat szerint Messi egy olyan játékos, akire mindenkinek szüksége volt, még akkor is, ha ezúttal nem szerzett gólt és gólpasszt sem adott. Nélküle valószínűleg ez nem sikerült volna, sokat tett hozzá a győzelemhez, ami a tizenötödik ilyen siker számukra.

Copa América: videón a jelenet, ahogy Messi zokog a döntő megnyerését követően

Bár Di Maria volt az, aki a gólt szerezte, Rodrigo De Paul vitte el a középpályát, és sokat segített Argentínának semlegesíteni az erős brazil játékosokat. „Ez több annál, mint amiről álmodtunk. Bajnoknak lenni a Maracánában Brazília ellen mindenféle elvárást felülmúl. Nagyon boldog vagyok.” – reagált a döntőre a játékos.

„Messinek mindenkinek szüksége volt, és nekünk is szükségünk volt rá. Ő minden idők legjobbja.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.