Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

Újabb három egyetem kapott bombafenyegetést

Fotó: Unsplash/Chenyu Guan
not image

Takács Petra

2021. november 8. - 17:44

Részleges kiürítést rendeltek el a Cornell, a Columbia és a Brown egyetemi kampuszokon, miután vasárnap bombafenyegetést kaptak az intézmények.

A Columbia és a Brown hatóságai közölték, hogy az egyetemhez tartozó épületeket vasárnap este kiürítették. A New York állambeli Ithacában lévő Cornell közölte, hogy lezárták az kampusz központját, miután bejelentést kaptak arról, hogy négy épületben robbanószereket helyeztek el. 

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

A New York-I Columbia egyetemi rendőrsége az egész kampuszra kiterjedő riasztást adott ki, miután délután három óra körül bombafenyegetést kaptak. Nem sokkal 17 óra előtt azonban megkérdőjelezték a fenyegetés hitelességét – számolt be a Mehr hírügynökség.

A Rhode Island-i Brown Egyetem hatóságai sms-ben riasztották a hallgatókat arról, hogy a rendőrség “a kampusz több épületét átvizsgálja bombafenyegetés miatt”. Nem sokkal este hat óra előtt újabb sms-t küldtek ki a hallgatóknak, melyben közölték, hogy biztonságban vannak, és folytathatják a tevékenységeiket a kampusz területén.

A Cornell, a Columbia és a Brown elleni fenyegetésekre alig két nappal azután került sor, hogy a Connecticut állambeli Yale Egyetem kampuszán szintén bombafenyegetés miatt több épületet, valamint a közeli üzlethelyiségeket is kiürítették. A kampuszon pénteken este, nagyjából öt órával a fenyegetés beérkezése után folytatódott az egyetemi élet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.