Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Colin Powell, katonai vezető és az első fekete amerikai külügyminiszter belehalt a vírus szövődményeibe

Colin Powell volt külügyminiszter George H. W. Bush korábbi amerikai elnök ravatalához tart a washingtoni kongresszus kupolatermében (Rotunda) 2018. december 4-én. George H. W. Bush, aki az Egyesült Államok 41. elnöke volt 1989-tõl 1993-ig, 2018. november 30-án, 94 éves korában hunyt el texasi otthonában. MTI/EPA/Michael Reynolds
not image

Borbély Fanni

2021. október 18. - 14:33

Colin Powell szervezete feladta a harcot a koronavírussal szemben – 84 éves volt.

Colin Powell, az első fekete bőrű amerikai külügyminiszter, akinek vezetése több republikánus kormányzatban is hozzájárult az amerikai külpolitika alakításához a 20. század utolsó és a 21. század első éveiben, a koronavírus okozta szövődmények következtében elhunyt – közölte családja a Facebookon.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

“Colin L. Powell tábornok, az Egyesült Államok volt külügyminisztere és a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke ma reggel elhunyt a koronavírus okozta komplikációk következtében”

– írta a Powell családja a Facebookon.

“Egy figyelemre méltó és szerető férjet, apát, nagyapát és egy nagyszerű amerikait veszítettünk el” – írták, megjegyezve, hogy teljes mértékben be volt oltva.

Powell kiváló és úttörő hivatásos katona volt, akinek karrierje a vietnami harci szolgálat után felfelé ívelt: Ronald Reagan elnöksége idején az első fekete nemzetbiztonsági tanácsadóvá, majd George H. W. Bush elnök alatt a vezérkari főnökök egyesített bizottságának legfiatalabb és első afroamerikai elnökévé vált.

Népszerűsége az Öböl-háborúban az Egyesült Államok vezette koalíció győzelmét követően ugrásszerűen megnőtt, és a 90-es évek közepén egy ideig esélyesnek tartották az Egyesült Államok első fekete elnöki posztjára. Hírnevét azonban örökre beárnyékolta, amikor George W. Bush első külügyminisztereként hibás hírszerzési adatokat terjesztett az ENSZ elé, hogy az iraki háború mellett érveljen – számolt be a CNN.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.