Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

A Call of Duty-játékok is bekerülhetnek a PlayStation Plusba

Fotó: Unsplash/Fábio Silva
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Úgy tudni, hogy a Microsoft felajánlotta a Sonynak, hogy a Call of Duty-játékokat felrakhatja a PlayStation Plus kínálatába.

A Game Rant értesülései szerint a Microsoft a CoD-franchise felvásárlása kapcsán kirobbant viták közepette húzott egy nagyot és felajánlotta a Sonynak a jogot, hogy a Call of Duty-játékokat felrakja a PlayStation Plus kínálatába.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Úgy tudni, hogy a Microsoft és az Xbox csapata nemrég egy olyan megállapodást ajánlott fel a Sonynak, mely lehetővé tenné, hogy a CoD-széria bekerüljön a PS Plusba is.

Nagy eséllyel azonban nem puszta szívjóságból jött az ajánlat, hiszen ahogy arról korábban is beszámoltunk, az amerikai FTC trösztellenes pert indított a Microsoft felvásárlási üzlete miatt, hiszen attól tartanak, hogy az Xbox az Activision Blizzard felvásárlásával tisztességtelen előnyre tenne szert a piacon, sőt, akár uralhatná is a játékipart.

Az Xbox egyébként az elmúlt évtizedben sem volt rest, hiszen felvásárolta a játékipar több meghatározó játéksorozatát, a Minecrafttól egészen a Bethesdáig. Ezen felvásárlások pedig korlátozottan ugyan, de lehetőséget nyújtottak a Microsoftnak és az Xboxnak, hogy végül lecsapjanak a CoD-ra is, a Sony legnagyobb bánatára.

A Sony pedig nem is nem is hagyta szó nélkül a gigaüzletet, és a Call of Duty: Modern Warfare 2 megjelenése után a PlayStationnél úgy nyilatkoztak, hogy szerintük is tisztességtelen versenyhelyzetet teremtene a játékiparban, ha az Xboxhoz kerülne a Call of Duty-sorozat.