Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

A Cinema City eladásáról szólnak a sajtóhírek, ám az anyavállalat cáfolja ezt

TÉMÁK:
#adósság #eladás
Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kijelentették, hogy nem kezdeményeztek és nem is szándékoznak tárgyalást kezdeményezni a mozik értékesítéséről, emellett sértetlenül kívánnak kilábalni a csődeljárásból.

A Bloomberg értesülései szerint a Cineworld Group tárgyalásokat folytat a mozilánc feldarabolásáról, valamint mérlegelik a cégcsoport kelet-európai tevékenységeinek, köztük a lengyelországi, romániai és a magyarországi Cinema City-k eladását.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A névtelenségüket megőrző források azt állították, hogy a közel 9 milliárd dolláros adósság ösztönözte erre a vállalatot, bár elismerték, hogy még nem indult el a hivatalos folyamat, és az sem biztos, hogy végül valóban megtörténik az értékesítés.

Ezt követően a Napi.hu megkereste a Cinema City Magyarországot, hogy ők kaptak-e bármilyen hivatalos információt ennek kapcsán, mire továbbították azt az állásfoglalást, amit az anyavállalat küldött el nekik.

Ebben az állt, hogy a Cineworld Group nem kezdeményezett és nem is szándékozik tárgyalást kezdeményezni a mozijai eladásáról, emellett sértetlenül kívánnak kilábalni az Amerikában folyamatban lévő csődeljárásból.

Az elmúlt időszakot tekintve számos nehézséggel kellett szembenéznie a moziknak, s itt elég az elszabaduló inflációra és az energiaárak emelkedésére gondolni, amelynek következtében szükség lehet némi áremelésre, de a jó hír az, hogy látogatókból továbbra sincs hiány.