Christiano Ronaldo évi kétmilliárd forintos ajánlatot utasított vissza

not image

Borbély Fanni

2021.január.25 - 03:11

Christiano Ronaldo egy kifejezetten jövedelmező ajánlatot utasított el, mely a “Welcome to Arabia” program keretein belül valósulna meg a szaúd-arábiai kormány jóvoltából.

A kampánnyal állítólag Lionel Messit is megkeresték, aki ugyanazt az évi kétmilliárd forintos ajánlatot kapta, mint amit Christiano Ronaldo korábban visszautasított.

A szaúd-arábiai kormány arra törekszik, hogy olyan neveket nyerjen meg az ország népszerűsítésére létrehozott kampányához, akiket mindenki ismer a világon, így esett választásuk a két klasszisra. A program kampánya szerint az országba való beutazáshoz vízum szükséges, ennek megléte nélkül nem lehet meglátogatni az országot.

A világ az elmúlt években egy emberként figyelt fel Szaúd-Arábiára, miután hatalmas összegeket fordított az elmúlt évek nagyobb sporteseményeinek megrendezésére, sőt állítólag több mint 38 millió dollárt (11 milliárd forint) fizetett Anthony Joshua és Andy Ruiz bokszmeccséért – írja az RT.

A mérkőzést követően a nehézsúlyú bajnok Joshua, aki az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb alakja, a következő időszakban nyíltan támogatta Szaúd-Arábiát az országot ért sporttal kapcsolatos vádak ellenére is.

Bár az ország igen jelentős összegeket fordított az elmúlt években a komolyabb sportesemények megrendezésére, felmerült a gyanú, hogy a legnagyobb csapatok csupán a felajánlott pénz miatt írták alá az együttműködést az országgal. Emberi jogi csoportok masszívan bírálták Joshuát és a Forma-1 vezetését is a Szaúd-Arábiában megrendezendő futam miatt.