Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Két kínai telekommunikációs céget nyilvánított nemzetbiztonsági kockázatnak az Egyesült Államok

Fotó: MargJohnsonVA / Twenty20
not image

Kolláth Benjámin

2022. szeptember 22. - 22:34

A hatóságok szerint a két cég a kínai kormány befolyása alatt áll, ezért nemzetbiztonsági kockázatnak számítanak.

Előzmény:

 

Az amerikai Szövetségi Telekommunikációs Tanács (FCC) két kínai céget, a Pacific Networksöt és a China Unicomot is nemzetbiztonsági kockázattá nyilvánította egy 2019-es, az USA kommunikációs hálózatának védelme érdekében hozott törvény alapján. Hasonló besorolást kapott korábban a Huawei, írja a CNA.

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

Az FCC szerint a cégek a kínai kormány befolyása és irányítása alatt állnak, ez pedig a törvény alapján kimeríti a nemzetbiztonsági kockázat fogalmát, főleg, mivel a testület szerint a cégeknek „kötelező engedelmeskednie a kínai kormány lehallgatási kéréseinek, amelyeket később nem lehet megtámadni.”

A szervezet már korábban bevonta a cégek működési engedélyét az Egyesült Államokban, szintén nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva. Korábban olyan cégeket is felvettek a listára, mint az orosz Kaspersky Lab vagy a China Telecom.

Bár a jelenlegi lépést nem kommentálták, Kína washingtoni nagykövete korábban úgy fogalmazott, hogy az FCC „a hatalmát kihasználva rosszhiszemű, megalapozatlan támadásokat indított kínai telekommunikációs cégek ellen és azonnal fel kell hagyniuk a kínai vállalatok elnyomásával.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.