Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Élve fogták el a feltételezett chicagói mészárost, aki legkevesebb hat emberrel végzett hétfőn

Fotó: Rendőrök helyszínelnek Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol egy fegyveres tüzet nyitott az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson 2022. július 4-én. A lövöldözésben legkevesebb öten életüket vesztették, tizenhat sérültet kórházba szállítottak. MTI/AP/Nam Y. Huh
not image

Hujber Dávid

2022. július 5. - 06:23

Nem sokkal azután, hogy kitört a pánik Chicagóban, elfogták a gyanúsított személyt, aki egy mindössze 22 éves férfi.

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb halálos lövöldözés történt az USA-ban, legkevesebb hat embert öltek meg egy függetlenség napi eseményen. Az FBI is azonnal megérkezett a helyszínre, majd megkezdték a hajtóvadászatot a támadó ellen.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

A hatóságok hamar kiderítették, lehetséges, hogy a 22 éves Robert E. Crimo III követhette el a gyilkosságokat, aki egy tetőről tüzelt a puskájával, amit végül a helyszínen hagyott. Egy 2010-es ezüstszínű Honda Fittel érkezett meg a helyszínre, aminek illinois-i rendszáma volt.

Pár órával a gyilkosságokat követően elfogták a feltételezett gyilkost az Illinois állambeli Lake Forest közelében. A CNN beszámolja szerint Crimo megadta magát, nem tanúsított ellenállást, miközben több rendőrautó vette körbe.

Az ügyben érintett fiatal férfi olyan online zenei videókat tett közzé a támadás előtt, amiket a jelek szerint ő maga készített. Ezek baljós hangzású dalszövegeket és fegyveres erőszak animált jeleneteit is tartalmaznak.

Az egyik ilyen videóban Crimo arctetoválással látható, amiben azt mondja, „Csak meg kell tennem, ez a végzetem.” A videóban egy rajzfilmszerű animáció kapott helyet, mely egy pálcikaembert jelenít meg, aki hasonlít a letartóztatott személyre, miközben taktikai felszerelést hord, és puskával hajt végre egy támadást.

A gyilkosságokat követően vélhetően a férfihez tartozó Facebook- és Twitter-fiókokat törölték. Ezek a videók szintén bizonyítékként szolgálhatnak, arról egyelőre nincs információ, hogy a férfi bármit is beismert volna, és mi volt az indítéka.

A háttérben jelenleg is elemzik a videó- és képi anyagokat a felvonulásról, ami mészárszékké változott. Több olyan felvétel is a hatóságok kezébe kerülhet, melyek akár bizonyíthatják a feltételezett elkövető bűnösségét.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.