Nagy lépést tett a tulajdonosváltás felé a Chelsea

London, 2022. május 8. Todd Boehly, a Chelsea labdarúgóklub új amerikai tulajdonosa a Chelsea - Wolverhampton Wanderers bajnoki labdarúgó-mérkõzésen Londonban 2022. május 7-én. Todd Boehly és Mark Walter, valamint a svájci Hansjörg Wyss, továbbá a Clearlake Capital amerikai befektetési csoport 4,25 milliárd fontos üzlet keretében veszi át a tavaly Bajnokok Ligája-gyõztes londoni egyesületet Roman Abramovicstól, a klub orosz tulajdonosától, akivel szemben a brit kormány az ukrajnai háború kitörése után intézkedéseket léptetett életbe. MTI/EPA/Andy Rain
not image

Kolláth Benjámin

2022. május 24. - 20:33

A Premier League rábólintott a Todd Boehly által vezetett csoport vételi ajánlatára, így már csak a brit kormánynak kell elfogadnia azt, hogy ténylegesen véget érjen a londoni kékek Abramovics-korszaka.

Előzmény:

 

A Premier League bejelentette, hogy igazgatósága rábólintott a Todd Boehly által vezetett konzorcium Chelsea-re tett 4,25 milliárdos felvásárlási ajánlatát, miután a liga csapatainak tulajdonosai és igazgatói is elfogadták a csapat igazgatótanácsának új tagjait – írja a Guardian.

Roman Abramovics klubjának megvásárlásához már csak a brit kormány eladási engedélye kell, akik meg akarnak bizonyosodni róla, hogy az összeg nem az oroszok ukrán megszállása miatt szankciókkal sújtott milliárdoshoz kerül és az 1,6 milliárdos hitelével kapcsolatban is garanciákat szeretnének kapni.

Egyre több jel mutat arra, hogy Abramovics beleegyezik majd, hogy a pénz egy, a kormány tulajdonában lévő befagyasztott számlára kerüljön. Mivel a Chelsea működési engedélye május 31-ével lejárna, egyre valószínűbb az is, hogy még a héten lezárulhat az üzlet.

A Premier League közleményében elmondta, a csapat igazgatótanácsának esetleges új tagjai átmentek a liga erre a célra fenntartott tesztjén.