Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

Több ember is meghalt egy lövöldözésben a kanadai Vancouver közelében, a támadó hajléktalanokat célzott

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. július 25. - 22:35

A helyi hatóságok eleinte nem kívánták megosztani, hogy halálos áldozata is volt-e a hétfői lövöldözésnek, ám közlésük szerint “több áldozat is van”.

A CNA a kanadai rendőrség hivatalos közleménye nyomán számolt be arról, hogy több ember is megsérült, amikor kora reggel a kanadai Vancouver közelében egy fegyveres rátámadt a hajléktalanokra.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Rebecca Parslow őrmester, a Kanadai Királyi Lovasrendőrség szóvivője megosztotta, hogy a támadó egymás után több helyszínen is lövöldözött, s “több áldozatot is szedett”, habár eleinte azt nem árulta el, volt-e halálos áldozata a támadásnak.

Annyit azonban megosztott, hogy egy férfit őrizetbe vettek az eset kapcsán, hozzátéve, hogy a rendőrség jelenleg is vizsgálja, hogy egyesül követte el a támadásokat, vagy sem.

A közösségi médiában azonban több felvétel is kering, melyek tanúsága szerint reggel 6 óra 15 perckor a belvárosban több lövöldözés is történt, melyek során a városban átutazók is megsérültek.

FRISSÍTÉS: az Al Jazeera beszámolója szerint legkevesebb két ember halt meg a támadásban, egy sérült állapota kritikus, míg egy másik személy súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség egyelőre nem tudja, mi lehetett a támadó indítéka, és volt-e bármilyen kapcsolat a gyilkos és az áldozatok között. A lövöldözés kritikus állapotban lévő sérültje egy nő, amit szintén a rendőrség erősített meg, míg a másik sérült egy lábon lőtt férfi.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.