Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Megadta magát a bombával fenyegető férfi a Capitoliumnál, őrizetbe vették

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 19. - 20:39

Relatíve rövid idő alatt véget ért a dráma Washingtonban, miután a gyanúsított megadta magát a hatóságoknak.

Mint arról korábban beszámoltunk, bombafenyegetés miatt kiürítették a Capitoliumot és annak területét. Nem sokkal később kiderült, hogy a gyanús autóban ül egy férfi, aki bombával fenyegetőzött, de időközben megadta magát és őrizetbe vették.

Mint arról a CNN is beszámolt, a tárgyalók végig kapcsolatban álltak a gyanúsítottal, hogy megpróbáljanak megoldást találni a helyzetre, mely végül nem tragédiával zárult. Egyelőre nem tudják, hogy mik voltak a férfiak indítékai, miért fenyegetőzött.

A férfit Floyd Roy Roseberry néven azonosították, aki körülbelül egy órával a fenyegetés után feladta magát a rendőrségnek. Noha a 49 éves fenyegetőt őrizetbe vették, a maga mögött járművet továbbra is vizsgálják a bombaszakértők.

A férfi mindenfajta incidens, erőszakos reakció nélkül adta meg magát. Eleinte robotot küldtek a járműhöz, amin keresztül egy telefont adtak volna át a könnyebb tárgyalás érdekében. A gyanúsított azonban mindezt visszautasította, majd szimplán kiszállt az autóból és megadta magát.

Joe Biden elnököt már tájékoztatták a bombariadóról, illetve minden részletről informálták. Az FBI bevonásával megkezdődött a nyomozás, az ilyenkor bevett protokoll szerint járnak el, amit házkutatás és további kihallgatások fognak követni a férfi környezetéből.