Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Cameron egy tanulmánnyal bizonyítja, Jack nem élhette túl a Titanic elsüllyedését

Fotó: Leonardo DiCaprio amerikai színész érkezik a Volt egyszer egy Hollywood című versenyfilm vetítésére a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 21-én. MTI/EPA/Sebastien Nogier
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nincs még egy olyan film, melynek kapcsán még 25 évvel annak megjelenése után sem tudjuk feldolgozni az utolsó képkockákat. A Titanic kapcsán azonban még mindig azon agyalunk, hogy Jacknek mégis miért kellett meghalnia?

A James Cameron írásában és rendezésében készült, 1997-ben bemutatott kultuszfilm, a Titanic még 25 évvel a megjelenés után is foglalkoztatja a rajongókat. Egyetlen kérdés merül fel mindenkiben, ha meghallja, hogy Titanic: Jacknek miért kellett meghalnia?

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A több mint két évtizedes találgatások után James Cameron valószínűleg megunta, hogy mindig nekiszegezik a kérdést, ezért most egy tudományos tanulmánnyal igyekszik bizonyítani, hogy Leonardo DiCaprio karaktere nem élhette volna túl a Kate Winslet által megformált Rose-zal történt vízen lebegő ajtós jelenetet.

Cameron ugyanis konkrétan megrendelt egy tudományos tanulmányt, mely bebizonyította, hogy Leonardo DiCaprio karaktere, Jack nem élhette túl a Titanic hírhedt jelenetét. A Postmediának adott interjújában a rendező megosztotta, annak érdekében, hogy “végleg pontot tegyen ennek az egész dolognak a végére”, megrendelt egy tanulmányt.

Jack sorsa a film 1997-es bemutatója óta komoly vitákat váltott ki: Rose úgy menekül meg az óceánjáró katasztrofális elsüllyedése után, hogy felmászik egy fából készült ajtóra, míg Jack egy ideig csak karjaival kapaszkodik, de nem mászik fel, helyette hipotermiában meghal a fagyos vízben.

Cameron megosztotta, két kaszkadőrt kértek fel a feladatra, akiknek testtömege megegyezett Kate és Leo súlyával, majd szenzorokat helyeztek el rajtuk és a jeges vízbe tették őket, hogy aztán különböző módszerekkel teszteljék, túlélhették-e. A válasz az volt, hogy: kizárt, hogy mindketten túlélhették volna, csak az egyikük menekülhetett meg.