Clouds
21 Budapest
Dollár
359,30 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
444,85 Ft
Bitcoin
23,729 $

Mióta itt jártál:

Calabari karnevál: legalább 14-en meghaltak, miután egy ittas sofőr a tömegbe hajtott

Fotó: Tűzoltó a lagosi Balogun piacon keletkezett épülettűz helyszínén 2019. november 5-én. MTI/EPA/Israel Ophori
Afrika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Cross River állam kormányzója lemondta a motorosok felvonulását, illetve azonnali vizsgálatot kért, azonban a karnevál többi rendezvényét egyelőre nem törölték.

A jelentések szerint legalább 14 ember meghalt, további 24 fő pedig megsérült, miután egy jármű belehajtott a motorosok felvonulását figyelő tömegbe, mégpedig Nigéria déli kikötővárosában, Calabarban.

Soron kívül Egyre több a halálos gombafertőzés, de zombiapokalipszistől nem kell tartani

Az incidens kedden történt, amikor egy ittas sofőr – akit azóta letartóztattak – elvesztette az uralmát a jármű felett az egyik fő karneváli útvonalon, amelyet lezártak a járműforgalom elől, legalábbis a helyi rendőrség és a szemtanúk ezt állították.

Cross River állam kormányzója, Ben Ayade lemondta a motorosok felvonulását, illetve azonnali vizsgálatot kért, azonban a karnevál többi rendezvényét – amely szilveszterkor tűzijátékkal ér véget – egyelőre nem törölték – közölte a BBC.

Az egy hónapon át tartó, évente megrendezett karnevál, amelyet Afrika legnagyobb utcabáljának is neveznek, egész decemberben vonzza a helyi és külföldi turistákat, emellett néhány híresség is fel szokott bukkanni a helyszínen.

Az első ilyen rendezvényt 2004-ben tartották meg, s azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ahol a színes jelmezekbe öltözött, az ország minden tájáról érkező motorosok mutatványokkal is megörvendeztetik az érdeklődőket.