Dollár
390,02 Ft
Euró
398,94 Ft
Font
471,59 Ft
Bitcoin
23,064 $

Cáfolta Gulyás Gergely a sajtóértesüléseket

Fotó: MTI/Rosta Tibor
not image

Nagy Noel

2021. március 18. - 09:18

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a saját Facebook-oldalán jelentette ki, hogy nem igazak a hírek, miszerint a kormány az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokra készülne.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma igencsak nagy próbatétel elé állítja Magyarországot, különösen nagy teher alatt van hazánk egészségügye. A jelenlegi számok, a tízezer körüli kórházban ápolt és az 1000 feletti lélegeztetőgépen lévő fertőzött miatt kijelenthető, hogy eddig ez a legsúlyosabb járványhullám.

Soron kívül A Sziget is bekeményített: ilyen árak várják a fesztiválozókat

A kormány március 8-án vezetett be újabb korlátozásokat, melyet előtte Gulyás Gergely jelentett be a kormányinfón. Ezek értelmében bezártak a nem létfontosságú boltok és a szolgáltatások, ám mint a kormányrendeletből kiderült, számos kivétel van, amely továbbra is működhet.

A járványhelyzet súlyosbodása pedig azt vetíti előre, hogy az eredetileg március 22-ére kitűzött feloldás várhatóan meghosszabbításra kerül, ám ezt még korai kijelenteni – minden bizonnyal Gulyás a mai kormányinfón ismerteti a kormány döntéseit erre vonatkozóan, így nem is akarunk jóslatokba bocsátkozni.

Tegnap az Indexen jelent meg egy értesülés, melynek értelmében a kormány területileg célzott korlátozásokra készül, bizonyos területekre eltérő lezárások és korlátozások vonatkozhatnak. Nem lenne példátlan ez a világban, a brit variáns berobbanása előtt az Egyesült Királyság is hasonlóval próbálkozott.

Gulyás Gergely azonban a saját Facebook-oldalán jelezte, hogy a kormány nem tervez ilyen intézkedéseket, mint mondta, „az állítás minden valóságalapot nélkülöz”. Elmondása szerint ez egy álhír, a kormány nem tervez az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokat bevezetni.

Sajnos a baloldali sajtó közreműködésével az az álhír terjed, hogy a kormány az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokra, illetve lezárásokra készül. Az állítás minden valóságalapot nélkülöz.

szerepel Gulyás bejegyzésében, arról viszont nem közölt információt, milyen jellegű lezárások jöhetnek – amennyiben jönnek továbbiak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.