Cáfolta Gulyás Gergely a sajtóértesüléseket

Fotó: MTI/Rosta Tibor
Belföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a saját Facebook-oldalán jelentette ki, hogy nem igazak a hírek, miszerint a kormány az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokra készülne.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma igencsak nagy próbatétel elé állítja Magyarországot, különösen nagy teher alatt van hazánk egészségügye. A jelenlegi számok, a tízezer körüli kórházban ápolt és az 1000 feletti lélegeztetőgépen lévő fertőzött miatt kijelenthető, hogy eddig ez a legsúlyosabb járványhullám.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

A kormány március 8-án vezetett be újabb korlátozásokat, melyet előtte Gulyás Gergely jelentett be a kormányinfón. Ezek értelmében bezártak a nem létfontosságú boltok és a szolgáltatások, ám mint a kormányrendeletből kiderült, számos kivétel van, amely továbbra is működhet.

A járványhelyzet súlyosbodása pedig azt vetíti előre, hogy az eredetileg március 22-ére kitűzött feloldás várhatóan meghosszabbításra kerül, ám ezt még korai kijelenteni – minden bizonnyal Gulyás a mai kormányinfón ismerteti a kormány döntéseit erre vonatkozóan, így nem is akarunk jóslatokba bocsátkozni.

Tegnap az Indexen jelent meg egy értesülés, melynek értelmében a kormány területileg célzott korlátozásokra készül, bizonyos területekre eltérő lezárások és korlátozások vonatkozhatnak. Nem lenne példátlan ez a világban, a brit variáns berobbanása előtt az Egyesült Királyság is hasonlóval próbálkozott.

Gulyás Gergely azonban a saját Facebook-oldalán jelezte, hogy a kormány nem tervez ilyen intézkedéseket, mint mondta, „az állítás minden valóságalapot nélkülöz”. Elmondása szerint ez egy álhír, a kormány nem tervez az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokat bevezetni.

Sajnos a baloldali sajtó közreműködésével az az álhír terjed, hogy a kormány az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokra, illetve lezárásokra készül. Az állítás minden valóságalapot nélkülöz.

szerepel Gulyás bejegyzésében, arról viszont nem közölt információt, milyen jellegű lezárások jöhetnek – amennyiben jönnek továbbiak.