Busztragédia Bulgáriában: legkevesebb 45-en meghaltak gyerekáldozatok is vannak

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. november 23. - 06:05

Szörnyű tragédia történt Bulgáriában, aminek eddig legkevesebb 45 áldozata van, köztük gyerekekkel.

A Sky News jelentése szerint a tragédia kedd éjjel történt Bulgária nyugati részén az autópályán. A busz valamilyen oknál fogva kigyulladt, amely végül legkevesebb 45 ember életét vette el.

A belügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője megerősítette, hogy a halottak között gyerekek is vannak, hét embert pedig égési sérülésekkel szállítottak kórházba a bolgár fővárosban, Szófiában.

A Reuters a hatóságokra hivatkozva arról számolt be, hogy egy észak-macedón rendszámú busz gyulladt ki az autópályán. Egyelőre nem tudják, hogy a busz először kigyulladt, vagy csak az ütközést követően kapott lángra.

Meghalt egy ejtőernyős a légi ütközés következtében

A tragikus baleset éjjel 2 óra körül történt, a helyszínt lezárták. Az RT a cikkében a bolgár média jelentése alapján azt írja, a tragikus balesetben mintegy 12 gyermek vesztette életét. A maroknyi túlélő közül pedig néhányat súlyos égési sérüléssel vitték kórházba a mentőegységek.

A buszon összesen 52-en tartózkodtak a baleset idején, mely Törökországból tartott Észak-Macedónia felé. Úgy tudni, hogy mind az 50 utas albán állampolgár volt, míg a két sofőr észak-macedón