Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Szakadékba zuhant egy busz Észak-Indiában, legalább 25-en meghaltak

Fotó: Az indiai Állami Katasztrófavédelmi Hatóság (SDRF) által közreadott képen mentőalakulatok tagjai dolgoznak az észak-indiai Dhumakotban történt buszbaleset helyszínén 2022. október 4-én. A szerencsétlenül járt busz vendégeket szállított egy esküvőre, amikor egy 500 méter mély szurdokba zuhant. A balesetben legkevesebb 25 ember életét vesztette. MTI/EPA/SDRF
not image

Koós Alexandra

2022. október 5. - 15:00

A helyi rendőrfőnök elmondása alapján a sebesülteket kórházba szállították, akik közül néhány súlyos sérüléseket szenvedtek.

A jelentések szerint legalább 25 ember meghalt, valamint 20 másik megsérült egy buszbalesetben, amikor a több mint 40 főt, köztük gyermekeket szállító jármű szakadékba zuhant az észak-indiai Uttarakhand államban.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

A busz épp egy esküvőre szállított vendégeket, amikor a tragédia történt, a helyi rendőrség pedig megerősítette, hogy a jármű egy 500 méter mély szurdokba zuhant kedd késő este – derül ki a Hindustan Times beszámolójából.

Ashok Kumar rendőrfőnök az ANI hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a kiérkező egységek 25 főt találtak holtan, a sebesülteket pedig kórházba szállították, akik közül néhány súlyos sérüléseket szenvedtek, jelenlegi állapotukról azonban egyelőre nincs hír.

Pushkar Singh Dhami főminiszter arra kérte az Állami Katasztrófavédelmi Központot, hogy folyamatosan figyeljék a történéseket, az indiai Állami Katasztrófavédelmi Hatóság (SDRF) csapatait pedig a helyszínre küldték, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, valamint hálásak a helybeliek segítségnyújtásáért.