Dollár
397,04 Ft
Euró
418,84 Ft
Font
487,47 Ft
Bitcoin
17,155 $

Buszt borított folyóba az áradás Kínában, legalább hárman meghaltak

Fotó: Összedõlt állványzat mellett rendõrök Hongkongban 2021. október 8-án, miután a Lionrock trópusi vihar tombolt a városban. A bambuszállvány ledõlése miatt egy munkás életét vesztette, hármat sikerült kimenteni. (MTI/EPA/Jerome Favre)
Külföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Legalább hárman meghaltak, 11 másik személy eltűnt, amikor hétfőn az áradások következtében egy busz a folyóba zuhant Kínában.

Észak-Kínában hétfőn egy busz egy folyóba zuhant, legalább három ember meghalt és 10 másik eltűnt, miután a heves esőzések okozta áradások házakat romboltak le és mezőgazdasági területeket borítottak el.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

A Pekingtől mintegy 265 kilométerre délnyugatra fekvő Shijiazhuang városa mellett történt az eset – írja az AP News.

A hírek szerint a buszon tartózkodó 51 ember közül 38-at sikerült kimenteni, hárman meghaltak, 10 ember pedig eltűnt.

A nyugatra fekvő szomszédos Shanxi tartományban több mint 120 ezer embert evakuáltak, mivel több ezer ház omlott össze, és 190 ezer hektárnyi termés károsodott.

Az esőzések miatt 60 szénbánya működését függesztették fel Shanxi, a fő széntermelő terület 60 szénbányájában – közölte a tartományi kormány a múlt hét végén. A leállításra akkor került sor, amikor a kormány megpróbálja kezelni az energiahiányt, amely az ipart, sőt egyes otthonokat is érintett.

Shanxi, amely általában száraz régió, 166 turisztikai helyszínt is bezárt. A heves esőzések megrongáltak egy 25 méteres falszakaszt Pingyao történelmi városában, amely az UNESCO világörökség része – közölte a Hszinhua. A folyamatos esőzés jelenti a legnagyobb veszélyt a város ősi agyagépítményeire.