Dollár
423,92 Ft
Euró
412,75 Ft
Font
461,42 Ft
Bitcoin
19,511 $

Bűnügyi felügyelet alá helyezték a 8-as főút száguldozóját

Fotó: Unsplash/Jake Givens
not image

Takács Petra

2021. július 3. - 02:50

Négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte a Veszprémi Járásbíróság azt a közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfit, aki a 8-as főúton száguldozott június 27-én

Az Ajkai Rendőrkapitányság egy közösségi felületen megosztott videó alapján indított eljárást az ügyben – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A felvétel szerint a sofőr június 27-én délután a 8-as főút városlődi szakaszán személygépkocsijával nagy sebességgel, dupla záróvonalon egy motorost megelőzve áttért a szemközti két forgalmi sávba, majd ott hirtelen irányváltoztatásra kényszerített egy szembejövő autóst.

Ezután a szemközti külső forgalmi sávba letérve egy hosszabb szakaszon a forgalommal szemben haladt, miközben két másik szembejövő autóst veszélyeztetett a manőverrel.

A rendőrök kedden vették őrizetbe a személygépkocsit vezető 35 éves kislődi férfit – tették hozzá.

Az ügyészség a sofőr letartóztatását indítványozta, de a bíróság végül bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben, így lakhelyét november 1-jéig csak engedéllyel hagyhatja el. A rendelkezés betartását a hatóság technikai eszközzel is ellenőrzi.

A végzést az ügyész, valamint a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges – írta a főügyészség.

Forrás: MTI