Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Strómanokkal fosztott ki bankokat egy 25 fős bűnszervezet

not image

Borbély Fanni

2021. május 29. - 17:51

Egy 25 tagból álló bűnszervezet több mint nyolcvanmilliós kárt okoztak pénzintézeteknek, ugyanis strómanok segítségével hamis papírokkal és igazolásokkal vettek fel hitelt.

Az ATV Híradójának riportjából derült ki, hogy a bűnszervezetre a rendőrség már lecsapott, és a főszervezőket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A gyanú szerint a négy csaló több embert is meggyőzött arról, hogy hiteleket vegyenek fel különböző pénzintézetektől a banda javára. A hitelek felvételéhez a csalók az általuk beszerzett hamis osztrák munkáltatói igazolásokat, banki és társadalombiztosítási papírokat használtak fel.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

“A gyanúsítottak a névleges hitelfelvevők felkutatásával és szállításával kapcsolatos feladatokat megosztották egymás között, míg egyiküknek különösen az volt a feladata, hogy a hitelfelvétel során segítse a strómanokat. A nyomozás eddigi állása szerint a gyanúsítottak összesen 80 millió kárt okoztak a pénzintézeteknek”

– mondta el az ATV híradónak Csapó Gábor, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője.

A rendőrség megtalálta és elfogta a gyanúsítottakat, akiknél jelentős mennyiség készpénzt is találtak, ezen felül további 19 embert hallgattak ki gyanúsítottként, akik közreműködtek a csalásban, névleges hitelfelvevőként.

Meggyes Attila ügyvéd úgy véli, amiért tettüket bűnszövetségben és üzletszerűen, azaz rendszeresen haszonszerzésre törekedve követték el, mindez súlyosabbnak minősül. Meggyes szerint akár 5-10 évig történő szabadságvesztéssel is büntethetők, a főszervezőket, két férfit és két nőt pedig folytatólagosan elkövetett csalás gyanúja miatt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.