Bundesliga: Pályán az első három, rangadó lesz a BL-helyekért, mutatjuk, hol nézheted!

not image

Nagy Noel

2020.május.23 - 15:30

A koronavírus okozta kényszerszünetből a múlt héten tért vissza a német Bundesliga, méghozzá rendkívül érdekes csatákkal, meglepő eredményekkel. A visszatérés második fordulója legalább ilyen izgalmasnak ígérkezik, aminek három mérkőzését ma is nyomon követhetjük.

Péntek, azaz tegnap este elstartolt a Bundesliga 27. fordulója, és a visszatérés utáni második játéknapja, méghozzá egy berlini házi rangadóval. A Hertha Berlin meglepően elsöprő 4-0-ás győzelmet aratott az Union Berlin ellen, a második félidőben szinte teljesen ledominálták a városi riválisukat, nagyon fontos pontokat megszerezve ezzel.

A mai, szombati játéknap során három mérkőzést is nyomon követhetünk a Sport TV jóvoltából, amelyek mindegyikén feszült izgalmak várhatók, és égetően fontos pontokról dönthetnek, például a Bajnokok Ligája helyezésért folyó csatában.

Wolfsburg – Borussia Dortmund (15:30, Sport 1)

A Borussia Dortmund jelenleg az első helyen álló Bayern München első számú kihívója, így minden egyes pontra szükségük lesz, ugyanakkor a Wolfsburg otthonában sosem volt egyszerű a győzelem. A hazaiaknak szintén fontos lenne legalább 1, de inkább 3 pontot szerezni, hogy bebiztosítsák a helyüket az Európa Ligát érő hatodik helyen.

Mindkét csapat rendkívül jó formában érkezik a mérkőzésre, a Dortmund az elmúlt 5 meccsét megnyerte és a visszatérést követő első fordulóban magabiztosan verték a Schalke csapatát, 4-0-ás győzelemmel. A Wolfsburg szintén veretlen az elmúlt öt meccsén, és ők is megnyerték az újraindított bajnokság első fordulóját, méghozzá az Augsburg ellen 2-1-re.

Nehéz megjósolni, mi lesz a mérkőzés kimenetele, habár papíron a Dortmund az esélyes, de a Wolfsburg mindig képes meglepetést okozni. Az előző mérkőzésük 3-0-s dortmundi győzelemmel zárult, akkor Thorgan Hazard, Guerreiro és Götze voltak eredményesek.

Mönchengladbach – Leverkusen (15:30, Sport 2)

A forduló másik rangadójának tekinthető a Mönchengladbach és a Bayer Leverkusen összecsapása a Bajnokok Ligája helyezések szempontjából. A ’Gladbach jelenleg a tabella harmadik helyén áll 52 ponttal, míg a Leverkusen az éppen még nem BL indulást érő ötödik pozícióban van, két ponttal lemaradva az ellenfelétől.

Ez a két csapat is rendkívül ígéretesen tért vissza, a ’Gladbach magabiztosan, 3-1-re győzte le a Frankfurt gárdáját, míg a Leverkusen egy négyest gurított az egyre mélyebb gödörbe zuhanó Werder Bremen ellen. A két csapat teli van tehetségekkel, elég csak a Leverkusen támadójára, Európa egyik legnagyobb tehetségének tartott Kai Havertz-ra gondolni.

A két csapat novemberi mérkőzésen a Mönchengladbach tudott győzedelmeskedni, 2-1-es végeredménnyel, Thuram és Wendt góljaival. Teljesen nyitott mérkőzés, szinte megjósolhatatlan a kimenetel. A Bayer Leverkusen csapatának előnyére válhat, hogy meglehetősen jól teljesítenek idegenben, a vendégként elért pontok alapján a harmadik helyen állnak.

Bayern München – Frankfurt (18:30, Sport 1)

A nap zárásaképp a listavezető és 29-szeres bajnok Bayern München fogadja a tizenharmadik Frankfurtot, akik igencsak árnyékai a tavalyi önmaguknak. Papíron a mai nap legsimább mérkőzése kell, hogy legyen, gyakorlatilag minden lehetséges statisztika a Bayern München mellett szól.

Kezdve azzal, hogy az elmúlt 5 mérkőzésüket megnyerték, átlag háromnál is több gólt lőve és a visszatérés utáni első mérkőzésüket is magabiztosan behúzták. Ezzel szemben a Frankfurt pokolian rossz formában van, az elmúlt négy mérkőzésüket elvesztették és a visszatérés utáni első meccsükön is nagy vereségbe szaladtak bele a Leverkusen ellen.

Emellett van is bosszút állni valója a Bayernnak, ugyanis a két csapat előző mérkőzésén brutálisan nagy pofonba szaladtak bele a müncheniek mindenki legnagyobb meglepetésére, ugyanis 5-1-re kaptak ki Frankfurtban. Nagyon meglepő lenne egy hasonló eredmény, de a foci pont azért gyönyörű, mert nincs lehetetlen.