Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

A bűncselekmények ugrásszerű növekedésére számít az ukrán belügyminiszter

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 19. - 19:38

Elmondása szerint ez a probléma már most elkezdett megmutatkozni, amelyet az elmúlt időszak adatai is alátámasztanak.

Denisz Monasztirszkij ukrán belügyminiszter arra számít, hogy a következő hónapokban jelentősen megugrik a bűncselekmények száma, a hatóságok pedig úgy vélik, elsősorban a lopással, autólopással és a lőfegyverek jogellenes alkalmazásával adódnak majd gondok.

„A következő 2-5 hónapban ugrásszerű növekedésre számítunk, elsősorban a bűncselekmények bizonyos kategóriáiban, amely már most elkezdett megmutatkozni” – mondta.

Elmagyarázta, immár egy bizonyos mértékű emelkedést regisztráltak a súlyos és különösen súlyos bűntettek, köztük a gyilkosságok terén, amely a katonai bűncselekményekhez köthető – derül ki a TASS beszámolójából.

Majd arra utalt, reményei szerint a közeljövőben törvényt fogadnak el a lőfegyverek legalizálásáról Ukrajnában, mivel úgy véli, az embereknek lehetőséget kell kapniuk arra, hogy saját fegyverrel rendelkezzenek otthonuk védelmének érdekében.

Monasztirszkij hozzátette, a belügyminisztérium is ezen az állásponton van, ugyanis első olvasatban már elfogadták a törvényt, jelenleg pedig a második olvasatra készülnek. Azonban határozottan ellenzik a nyilvános helyeken való szabad fegyverviselés jogát, amely bizonyos közbiztonsági kockázatokat teremtene.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.