Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

A bűnbak szerepét osztaná Orbán Viktor Navracsics Tiborra?

Fotó: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában az Európai Bizottság döntéseirõl 2022. szeptember 18-án. MTI/Lakatos Péter
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 20. - 08:37

Van olyan dolog, amelyet ma is súlyos hibának tart, de ez még nem jelenti azt, hogy el kellene határolódnia teljesen a Fidesztől. 

Navracsics Tibor személye rengeteg kérdést vált ki, ugyanis ismeretes, hogy többször előfordult már, hogy kritizálta a kormányt vagy a Fideszt, de a miniszter korábban már világossá tette: még soha, senki nem mondta meg neki, hogy milyen véleménye legyen, és a kormány politikájával sem ért 100 százalékban egyet. 

Soron kívül Beordibáltak Puskás Petinek az X-Faktorban: „Szégyen vagy, Peti”

VálaszOnline ennek kapcsán felhozta azt az ügyet, amikor a miniszter azt mondta, hogy az óvodások nemváltó műtéteinek hiánya miatt nem érkeznek ezek, a kormány közleményt adott ki arról, hogy nincs igaza, de Navracsics emlékeztetett, hogy „a kormány aztán korrigálta magát, elismerte, hogy abban az ügyben kötelezettségszegési eljárás van folyamatban és a két kérdést külön kezelik Brüsszelben”.  

Erre a lap megkérdezte: „átfutott azért a fején a gondolat, hogy a bűnbak szerepére nézték ki? Ha nem jönnek a pénzek, kapóra jöhet a Fideszből többször kibeszélő Navracsics, aki Soros által behálózva szabotálta népünk harcát…” 

„Az EU-pénzek megszerzésére kaptam felkérést, szellemileg és politikailag is inspirálónak éreztem a feladatot, elvállaltam, teszem a dolgom. Ennyi. Biztos lesz persze, aki bennem találja majd meg a felelőst, ha úgy adódik. Sok mindent mondhatnak is rám, azt viszont, hogy szabotáltam volna a munkát… Azt biztosan nem. Az elmúlt három hónapban elég sikeres voltam, ha lehetek ilyen szerénytelen”

– jelentette ki a miniszter.   

Később kitértek még a kapcsolatára a Fidesszel: „»Nem tudom, ma belépnék-e a Fideszbe« – ez a mondat híresült el, mint a párttal szembeni erős kritikám, a valóságban azonban az történt, hogy az újságíró feltette a kérdést, ma belépnék-e. Azt mondtam: nem tudom, nem szoktam ezen gondolkodni. Ebből viszont csak az imént idézett rész maradt a címben.”

Ennek kapcsán felidézte, hogy a KDNP-ben ma tag, de a Fideszben nem, ugyanis „továbbra is a Néppárthoz tartozó politikai alakulatban szeretnék tevékenykedni”. 

„A miniszterséget pedig azért vállaltam, mert becsületbeli ügynek érzem, hogy javítsak a Budapest–Brüsszel viszonyon ebben a kiélezett helyzetben. (…) Június óta jelentősen javult a kapcsolat a Bizottság és a magyar kormány között. Szeretném visszahozni a magyar politikába, hogy partnerek vagyunk, hogy az együttműködésben vagyunk érdekeltek. Ma már látok is erre jeleket a politikai kommunikációban” – tette hozzá. 

A VálaszOnline azért megkérdezte, hogy ha nem sikerül elhozni a 15 és 24 milliárdos csomagok 100 százalékát, akkor lemond-e:

„akkor mondok le, ha miattam, az én hibámból nem tudjuk elhozni a pénzeket”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.