Eltűnt a radarokról egy bolgár vadászgép, már nagy erőkkel keresik

Az orosz légierõ Fecskék nevû mûrepülõcsoportja bemutatót tart MiG-29 típusú vadászgépekkel a MAKS 2017 moszkvai nemzetközi repüléstechnikai kiállításon a Moszkva melletti Zsukovszkij katonai repülõtér felett 2017. július 22-én. A légiszalont idén július 18. és 23. között rendezik. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
not image

Nagy Noel

2021.június.9 - 12:53

A bolgár védelmi minisztérium beszámolója szerint eltűnt a radarokról a légierő egyik gépe a szerdai nap folyamán.

A bolgár köztévé alapján a Sputnik hírügynökség arról számolt be, hogy a légierő egyik gépe éppen hadgyakorlatot tartott a Bulgáriához tartozó vizek felett, amikor egyszer csak teljesen nyoma veszett a radarról.

A köztévé beszámolója szerint az MÍG-29 típusú harci repülő helyi idő szerint szerda éjjel 0:45 körül tűnt el a radarképekről, egyelőre nem tudni, hogy mi történt a géppel.

A Hszinhua kínai hírügynökség úgy tudja, hogy a védelmi minisztérium által megjelölt időpontban a hadsereg elvesztette a rádiókapcsolatot a géppel, ezt követte nem sokkal az eltűnés.

A bolgár hadsereg jelezte, hogy azonnal megkezdték a hajtóvadászatot a gép után, melybe becsatlakozott a haditengerészet, a határrendőrség és a légierő is.

A bolgár hadsereg egyébként egy Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatot már hétfő óta, amelyben legalább 2000 amerikai és bolgár katona vesz részt a két ország légierejéből.