Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

Bujdos Eszter: a következő egy-két hét kritikus lesz a hazai kutakon

Fotó: Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. MTI/Komka Péter
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 5. - 09:24

A magyar stratégiai készlet felszabadításával némileg pótolni tudják a hiányzó üzemanyagot, ebből azonban főként a nagyobb töltőállomások kapnak, a kisebbek nem.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a következő 1-2 hét kritikus lesz a magyarországi benzinkutakon, legfőképp a Balatonon, ahol véleménye szerint nem biztos, hogy lehet majd tankolni, tekintettel a jelenlegi körülményekre.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány úgy érzi, most pont rá van szükség

Elmagyarázta, a turisták miatt jelentős üzemanyaghiány lépett fel, emiatt sokan Veszprémbe járnak tankolni, mindezt pedig tovább nehezíti a szombati kormányinfón bejelentett üzemanyagársapka-szigorítás.

A rendelet szerint a magánszemélyek, a mezőgazdasági gépek és a taxisok jogosultak a kedvezményes, 480 forintos áron történő tankolásra, az ügyvezető pedig úgy véli, mindenképp szükség volt már egy ehhez hasonló megoldásra, a korábbi állapot tarthatatlan volt.

Majd hozzátette, a szakmán belül sokan gondolják azt, hogy az üzemanyag-ársapka kivezetése lenne a legjobb megoldás, hiszen az infláció és az áremelkedés hatásai mellett sok kútnak ismét saját zsebből vagy hitelből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket – számolt be az RTL.hu.

Jelenleg a Mol Nyrt. történetének eddigi legnagyobb karbantartása zajlik, amely két hónapon át tart, valamint több ezren dolgoznak rajta. Az ennek következtében kieső mennyiséget úgy próbálják pótolni, hogy a magyar stratégiai készletből látják el a kutakat, ám ebből főként a nagyobb töltőállomások fognak kapni, a kisebbek nem.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.