Bugó hangú kukák csábítják a svédeket

Bense Róbert

2022. június 19. - 19:28

A mocskos beszéd ezúttal szó szerint értendő.

Vicces kedvében lehetett a malmöi városvezetés, amikor eldöntötte, hogy egy egészen furcsa módszerrel próbálja rávenni az utca emberét arra, hogy lehetőleg ne az utcán szórja el a szemetét.

A közteresek ugyanis beszélő kukákat telepítettek városszerte, melyek fülledt mondatokkal biztatják a lakosságot, hogy továbbra se legyenek restek elballagni a legközelebbi szemetesig – számolt be róla a CNN.

Ó igen, pont ott! Gyere vissza és csináld újra!” – ilyen és ehhez hasonló üzenetek hangzanak el a kuka használata után, a város útügyi osztályának vezetője pedig rendkívül frappáns válasszal indokolta a „miért”-eket firtató kérdéseket:

Ez része annak a kampánynak, amelynek célja, hogy minél több ember beszéljen a legpiszkosabb dologról, ami létezik: a szemetelésről. Úgyhogy kérem, menjenek csak, és etessék a kukákat még több szeméttel” – mondta Marie Persson.

Malmöben egyébként nem ez az első próbálkozás beszélő kukák ügyében, öt évvel ezelőtt ugyanis már telepítettek 17 csevegő szemetest, mára azonban csupán kettő maradt beszédképes, úgyhogy pont itt volt az ideje az utánpótlásnak.