Hatalmas bughalmazként jellemezhető a legújabb Android 12 operációs rendszer

Google
not image

Kulcsár Péter

2022. január 14. - 16:12

Miközben a Google fokozatosan teszi elérhetővé legújabb operációs rendszerét, az androidos gyártók súlyos hibákat tapasztalnak szoftverszinten.

Habár a Google már tavaly májusban nekifogott az Android 12 operációs rendszer integrálásának, a saját fejlesztésű Pixel 6 és Pixel 6 Pro okostelefonjain után csak szeptembertől kezdődött más készülékeken is az új szoftver implementálása, aminek sajnos meglett az eredménye.

Hiába adták ki a decemberi javítást, nemcsak a Samsung, a OnePlus és a Honor mobiltelefonok felhasználói, hanem a Pixel 6 tulajdonosai is megoldhatatlan problémák tömkelegéről számoltak be, melyek közül talán a legidegesítőbb az volt, amikor folyton lefagytak indítás után az egyébként csúcsra járatott lapkakészletek, holott az Android 12-t éppen úgy tervezték, hogy kordában tartsa az energiafelhasználást, és egyensúlyba hozza a teljesítmény növelésével.

További szög lehet az Android 12 koporsójába, hogy a 2020 után megjelent mobilok idén elavulttá válhatnak, 2022-ben ugyanis sorra fognak megjelenni a next-gen készülékek, így kérdéses, hogyan sikerül optimalizálni a szoftvert a régebbi eszközökre.

Mindezeket figyelembe véve kár, hogy egyelőre nem működik rendeltetésszerűen az operációs rendszer, hiszen hardver tekintetében a Pixel 6 és Pixel 6 Pro egyaránt a Google legerősebb telefonjai, amit valaha piacra dobtak, így csak reménykedhetünk benne, hogy az elkövetkező hónapokban javítanak renoméjukon, máskülönben bajba kerülhetnek, hiszen többen is átpártolhatnak az Apple-höz, amit minden áron el szerettek volna korábban kerülni.