Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Budapesti ügyvédi iroda is érintett az olasz maffiabotrányban

TÉMÁK:
#pénzmosás
Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Bűnügy
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Sajtóértesülések szerint az olasz ‘Ndrangheta maffia nyolc tagjának letartóztatásával épp egy időben fogták el Sz. E. budapesti ügyvédnőt, akinek irodájában cégtemető is működhetett.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Fővárosi Törvényszék múlt csütörtökön elrendelte egy magyar ügyvédnő ideiglenes átadási letartóztatását az olasz ‘Ndrangheta maffia támogatása miatt.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Úgy tudni, hogy Sz. E. ügyvédnő státuszát kihasználva, bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtetett magyarországi cégeket, ám ezeket valójában a maffia vezetője ellenőrizte és többek között pénzmosásra és illegális vagyonátruházásra használta.

Sz. E. Budapest belvárosi, Szent István körúti ügyvédi irodájának címére az elmúlt 5 év alatt nem kevesebb, mint 168 társaságot (!) jegyeztek be a cégnyilvántartási adatok szerint: az alapító okiratokat maga az ügyvédnő szerkesztette, s ellenjegyezte, de ő volt a külföldi tulajok magyarországi kézbesítési megbízottja is.

A Magyar Nemzet jelentése szerint ezen cégek tulajdonosai javarészt olasz magánszemélyek voltak, de találni köztük orosz, bolgár, ukrán, szlovén, szlovák, szerb, román, moldovai, lengyel, litván, nigériai, angol és francia tulajdonosokat is.