Dollár
422,41 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,07 Ft
Bitcoin
20,240 $

Újabb részletek a budapesti buszbalesetről: 24 mentő érkezett a helyszínre

Fotó: Sérült busz a fõváros XVIII. kerületében, az Üllõi út és a Szarvas csárda tér keresztezõdésében, ahol a gépjármû összeütközött egy személyautóval 2022. augusztus 10-én. A mentõk tizenhat sérültet vittek kórházba: egyikük súlyos, további tizenöt ember könnyebb sérülést szenvedett. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 12. - 05:08

A személyautó sofőrje súlyosan megsérült, további 17 sérültet stabil állapotban stabil állapotban szállítottak kórházba. 

Szerda délután csapódott neki egy személyautó egy menetrend szerinti busznak az Üllői út és a Haladás utca kereszteződésénél. Jelentős anyagi kár keletkezett, egy további autó is érintett volt, de csak kisebb mértékben, azonban a villamos sínekre üzemanyag folyt ki, a villamos vezetéket tartó oszlop pedig kidőlt. 

Soron kívül Így köszönt el Szalai, az olaszok nem “agyonfocizva” vertek meg bennünket

Korábban közöltek már képeket és videókat is az esetről, az Országos Mentőszolgálat most újabb információkat osztottak meg, többek között a sérültek számáról és állapotáról, valamint a mentésről. 

Mint írják, a bejelentések után a Központi Mentésirányítás azonnal 8 mentőegységet riasztott a helyszínre, ráadásul egy beteget szállító mentőautó is belefutott a balesetbe.

„A kocsit vezető, 50 év körüli férfi életéért már a roncsban megkezdődött a küzdelem, ami még a kimentés után is sokáig tartott. Eközben a busz utasainak ápolása is zajlott, ők szerencsére többnyire könnyebb sérülésekkel megúszták az ütközést” – teszik hozzá.  

„A mentők heroikus küzdelem után végül kritikus állapotban indultak el a sofőrrel, míg a többi 17 sérültet stabil állapotban szállíthatták kórházakba” – osztották meg.