Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Budapesten tanácskozik Magyarország Ausztriával és Szerbiával a bevándorlásról

Fotó: Határvadászok járõröznek a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. szeptember 28-án. Ebben a hónapban megkezdõdött a határvadászok szolgálata, fõ feladatuk az államhatár õrzése és a jogellenes migráció megakadályozása. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Karl Nehammer osztrák kancellár szerdán azt mondta újságíróknak, a jövő héten találkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Aleksandar Vucic szerb államfővel, hogy megvitassák a migráció kérdését, a találkozót Havasi Bertalan is megerősítette.

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

Hírügynökségi jelentések szerint Karl Nehammer osztrák kancellár szerdán azt mondta újságíróknak, a jövő héten találkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Aleksandar Vucic szerb államfővel, hogy megvitassák a migráció kérdését. 

Közlése szerint fel akarják venni a harcot a szervezett bűnözés és a csempészet ellen, valamint csökkenteni a nyomást a határokon.

(MTI)