Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,081 $

Ismét emelkedik a fővárosban a taxizás ára, ennyit kell majd fizetni

Illusztráció. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Fővárosi Közgyűlés bejelentette, március 6-tól nőni fognak a budapesti taxik árai, mind a kilométerdíj, mind az alapdíj változni fog.

Előzmény:

 

Március 6-tól a budapesti taxik alapdíja száz forinttal, 1100-ra nő, míg a kilométerdíj negyven forinttal, 440-re nő, közölte a Fövárosi Közgyűlés, akik főpolgármesteri javaslatra emeltek a díjon.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A Mandiner beszámolója szerint az intézkedés okaként a taxisok kiadásait említik, melyek megugrottak, amióta a kormány eltörölte a benzinárstopot. Emellett a testület kérte azt is a főpolgármestertől, hogy a kormánynak javasoljon a bécsi mintájú, sávban meghatározható szolgáltatási díj bevezetéséhez szükséges törvénymódosítást.

A közgyűlés arra is javaslatot tett, hogy a BKK-n keresztül elintézhető legyen, a jövőben (2025-től) a közlekedési vállalat alkalmazásán, a BudapestGón keresztül is lehessen taxit foglalni.

Az előterjesztés alapján Karácsony Gergely egyetért azzal, hogy a bécsi mintához hasonlóan rugalmasabb ármeghatározási módszert kell létrehozni Magyarországon is.