8.7 milliárd forintot kaptak útfelújításra különböző budapesti kerületek

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter nyilatkozik a közmédiának Zánkán 2021. április 16-án. Mellette Balog Zoltán református püspök (b). A miniszter bejelentette, hogy a történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelõen a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedõ szerepet játszanak ebben a nehéz idõszakban. MTI/Vasvári Tamás
not image

Takács Petra

2021. június 9. - 13:21

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy összesen 8.7 milliárd forintot ad a kormány különböző budapesti kerületek számára útfelújítás címszó alatt.

Gulyás Gergely azt mondta: természetesnek tartják, hogy Budapest fejlesztéséhez a kormánynak is hozzá kell járulnia, függetlenül a főváros vezetésének politikai irányzatától, ezért évről évre jelentős forrást ad útfelújításokra.

Hozzátette: bár a főváros korábban jelentős pénzt szánt rá, Karácsony Gergely főpolgármester – Gulyás véleménye szerint – politikai alapon “kihúzta” a listáról vagy támogatásra sem méltatta az ellenzéki vezetésű XVI., XVII. és XXI. kerület útjainak felújítását, és volt több olyan kerület is, ahol a főváros eleve nem támogatott egyes útfelújításokat, így ezek a városrészek kormányzati segítségre szorulnak. Ezt biztosítja a kedden megjelent kormányhatározat, amely 8,7 milliárd forintot ad a X., a XVI., a XVII., a XX., a XXI. és a XXII. kerület számára útépítésre, felújításra, szilárd burkolattal ellátásra.

Ezen kerületekben pedig van egy közös pont: mindegyikben kizárólag kormánypárti városvezetés van, a Fidesz által támogatott polgármesterek vezetik a kerületeket. A kormánypárt tehát nem nyújtott ebben a kormányhatározatban támogatásokat az ellenzéki vezetésű kerületeknek.

Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője, a budapesti útfelújítási program miniszteri biztosa azt mondta: a fővárosiak szerint nagyon fontos a közlekedés és az utak állapotának javítása. Emlékeztetett: nemrég számoltak be arról, hogy a budapesti útépítési program keretében csaknem 350 út újult meg az elmúlt három évben és 20 milliárd forint kormányzati támogatással, és pártállástól függetlenül minden pályázó önkormányzat támogatásban részesült.

Forrás: MTI