Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Közel 6 perces videó a nagy budapesti tűz oltásáról

Fotó: YouTube/Fővárosi katasztrófavédelem_HIVATALOS
not image

Takács Petra

2021. december 11. - 13:06

Rengeteg tűzoltónak kellett a helyszínre vonulnia, hogy minél hamarabb eloltsák a lángokat, amik szombaton csaptak fel a XVIII. kerületben.

Több alkalommal is beszámoltunk a tűzesetről, ami a Fáy utcában történt szombaton. Azóta képeket, majd később videókat is közöltek a nagy tűzről, melynek oltásában sokan vettek részt.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

„Műanyagszármazékok és faanyagok égtek a mintegy négyezer négyzetméteres, kétszintes épület belső helyiségében. A tűz mintegy százötven négyzetmétert érintett a belső térben.” – olvasható a Katasztrófavédelem leírásában.

Nem véletlenül volt szükség ilyen sok tűzoltóra és tűzoltóautóra: „A lángok a tetőn kitörtek több, mint ezer négyzetméteren égtek. A fővárosi hivatásos, valamint a rózsadombi, a pilisszentiváni, az üllői, a gyáli, a soroksári, a délegyházi és a budaörsi önkéntes tűzoltók – összesen több, mint nyolcvan ember – huszonnyolc tűzoltó gépjárművel vett részt a tűz oltásában.”

Később kiderült, hogy nem történt személyi sérülés, így áldozata sincs a tűzesetnek: „A tüzet öt vízsugárral és három magasból mentő tűzoltójárműre szerelt vízágyúval oltották el. Munkájukat nehezítette, hogy a terület úgynevezett „vízhiányos terület”, azaz a tűz oltásához szükséges vizet távolabbról kellett a helyszínre szállítani. A munkálatokat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője irányította. Személyi sérülés nem történt.”