Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Kiderült: ekkora Budapesten az átoltottság

Fotó: Leragasztják egy férfi karját, miután megkapta a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. november 9-én. (MTI/Vasvári Tamás)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 11. - 11:44

A vakcina és az, hogy a magyar lakosság többsége felvette az oltást segíti az eddigieknél sokkal súlyosabb negyed hullám megállítását. 

A legmagasabb átoltottság Pest megyében (74%), Fejér megyében (70,6%) és Budapesten (70,1%) van, míg a legalacsonyabb Jász-Nagykun-Szolnok (59,7%), Borsod-Abaúj-Zemplén (61,7%) és Hajdú-Bihar (62,2%) megyékben fordul elő. 

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Bár még mindig vannak olyanok, akik az első oltást sem vették fel, a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,1 százalék. 

A koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint az új megbetegedéseket a delta mutáns okozza, amely ellen hatásos védekezés az oltás, ezért arra kérnek mindenkit, hogy minél előbb vegye fel. 

Erre a kormány által a múlt héten bejelentett oltási akcióhéten is lehetőség van, amelynek keretében regisztráció nélkül is lehet oltást kapni. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik.

Még mindig lehet regisztrálni oltásra, akár a harmadik, emlékeztető adagra is, ezt a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet megtenni. 

A tájékoztató szerint e beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, az betegség lefolyása pedig sokkal enyhébb náluk, mint az oltatlanok esetében. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.