Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Budapest Aréna: a vendégek réteges öltözetben érkezzenek

TÉMÁK:
#kérés
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A fűtéssel kapcsolatos kormányrendelet a Budapest Arénára is érvényes, a betegségek elkerülése érdekében pedig arra kérik vendégeiket, hogy réteges öltözetben érkezzenek az eseményekre.

A 444.hu szúrta ki, hogy a Papp László Budapest Sportaréna hivatalos Facebook-oldalán közzétett egy bejegyzést, melyben arra kérték a vendégeket, hogy az arénában megrendezett eseményekre réteges öltözetben érkezzenek.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A bejegyzésben azt írják:

“Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló 353/2022. (IX. 19.) Korm. rendeletben előírt hőmérsékleti korlát a fűtés kapcsán a Papp László Budapest Sportarénára (BudapestAréna) is hatályos, mint állami tulajdonú intézményre.

Ennek értelmében felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elkövetkező hideg hónapokban a megszokottól hűvösebb lesz a házban.

Kérjük Önöket, hogy rendezvényeinkre rétegesen öltözködve érkezzenek, legyenek felkészülve a megszokottól alacsonyabb terem és folyosó hőmérsékletre.

Megértésüket köszönjük, és bízunk benne, hogy a megszokottól eltérő teremhőmérséklet ellenére a BudapestAréna élményüket ez nem fogja befolyásolni, és a nagyszerű programoknak köszönhetően, kiváló hangulatban távoznak majd rendezvényeink után.”

Itt is érvényes a 18 fokos szabály

A nemrég kiadott kormányrendelet értelmében, mely az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szól, az energia-veszélyhelyzetre hivatkozva nem engedik, hogy 18 foknál melegebb legyen az állami intézmények többségében.

Ez alól kivételt képeznek az általános iskolák, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok, az egészségügyi intézmények, a gyermekvédelmi intézmények, a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények, továbbá a bentlakásos ellátást nyújtó szociális intézmények.

Később azonban a kormány módosította a rendeletet, s újabb intézmények kerültek fel arra a listára, melyekre nem érvényes a szigorú korlátozás. A módosítás óta pedig már lehet 18 foknál melegebb olyan sportlétesítményekben, melyekben olyan típusú edzés, versenyfelkészülés vagy bajnokság, meccs, verseny zajlik, ami megköveteli a 18 foknál melegebbet, ám ezen stadionokat, tornapályákat és edzőtermeket kizárólag akkor lehet ennél melegebbre fűteni, ha a nemzetközi szakszövetségi előírások megkövetelik azt.