Aluljárót öntött el az esővíz Budapesten szerda este

TÉMÁK:
#Budapest #eső
Fotó: Unsplash/reza shayestehpour
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hirtelen jött heves eső Budapesten is problémákat okozott.

A Katasztrófavédelem azt írja, Budapesten is komoly fennakadásokat okozott szerda este, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esett. A Könyves Kálmán körút és a Kőbányai út kereszteződésében 70-80 centiméter magasan hömpölygött a víz az aluljáróban, a villamos forgalom pedig teljesen leállt.

A közleményben hozzáteszik, a helyszínre kivezényelt fővárosi tűzoltók egy autót kitoltak a vízből, a járművek csak északi irányba tudnak közlekedni. A Péterfy Sándor utcai kórház területéről egy fa az útra és egy személygépkocsira borult. A tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be. A XIV. kerület több utcájában pincéket öntött el a víz, a Remény utcát pedig egy kidőlt fa torlaszolta el.

Az ország más pontjain is jelentős károkat okoztak az esőzések, a tűzoltók folyamatosan szivattyúzzák a pincékbe, garázsokba, udvarokra befolyt vizet, illetve távolítják el a viharok miatt kidőlt fákat vagy leszakadt ágakat az utakról. Jászberényben a csatornarendszer és az árkok nem tudták elnyelni az esőt, így számos bejelentés érkezett pincéket elöntő és házakba betörő vízről.

Szajolban, a Dankó Pista úton térdig ért a víz az egyik családi ház kazánházában, és az áramszolgáltatás is leállt. Pilisvörösváron, a Mátyás király utcánál kilépett medréből a patak, egy utat teljesen le kellett zárni. A Somogy megyei Karádon egy családi ház udvarán fél méter magasan állt a víz, és az udvaron körbekerítve tartott ötven tyúk elpusztult, mire megérkeztek segíteni a tűzoltók.